Zo krijg je een melding op Google Maps wanneer je vriend(in) op zijn bestemming is

Zo krijg je een melding op Google Maps wanneer je vriend(in) op zijn bestemming is

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is sinds een paar maanden mogelijk om in Google Maps een melding te laten uitsturen als je ergens heen navigeert en op je locatie aankomt. Dat vergroot je gevoel van veiligheid en je hoeft er -als je bijvoorbeeld een borrel op hebt- niet aan te denken om je vrienden apart nog te appen dat je thuis bent.

Locatienotificatie

Het is niet alleen een handige functie als je zelf alleen naar huis gaat: het is ook goed wanneer je bijvoorbeeld bij een restaurant of in een pretpark hebt afgesproken. Je weet dat iemand is gearriveerd dus dat je even om je heen moet kijken of dat ook klopt. Je moet uiteraard wel je locatie delen met anderen om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Gerelateerde artikelen

Wil je deze optie aanzetten, dan ga je in je Google Maps-app op Android naar je profiel rechtsboven. Je bent dan nog niet aan het navigeren. Ga vervolgens naar locatie-instellingen en/of locatie delen. Je kunt dan iemand die al zijn locatie met je deelt vragen om locatienotificaties te krijgen. Op die manier kun je via ‘add’ een adres toevoegen voor je vriend en een plek van bestemming. Laat weten wanneer je een notificatie wil krijgen (als iemand vertrekt of als iemand arriveert) en druk op opslaan om het geheel in orde te maken. Je vriend krijgt een melding dat jij een locatie hebt toegevoegd.

Zo krijg je een melding op Google Maps wanneer je vriend(in) op zijn bestemming is

Google Maps

Het klinkt alsof je zelf alles organiseert en je vrienden lijdend voorwerp zijn, maar dat valt mee: je vriend krijgt meerdere malen een melding dat ze hun locatiemeldingen delen met anderen: in de vorm van een pushnotificatie in Maps, met een e-mail en dan nog maandelijks een e-mail om het te helpen herinneren. Uiteraard is het ook mogelijk voor je vrienden om het uit te zetten, dat kun je onder andere vanuit de melding direct doen.

Is dit een functie die je graag zou willen gebruiken? Laat in de reacties weten waarvoor zoal.

Meer Google Maps-tips

Eerder legden we ook al uit hoe je met Maps je reis kan plannen, hoe je met deze truc plaatsen veel sneller kunt opzoeken en hoe je de app kan gebruiken zonder internetverbinding. Met Maps kan je ook makkelijk tankstations vinden op je route en we bespraken onlangs zes tips voor Maps die je echt wil kennen. Check ook zeker onze beste Google Maps-alternatieven.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Dank je voor de tip, Kees!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk