Zo kom je het allersnelst bij de Recorder

Zo kom je het allersnelst bij de Recorder

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wil je een interview opnemen of gewoon een memo naar jezelf sturen? Dan is het handig als je de Recorder snel paraat hebt. Maar hoe doe je dat nou het allersnelst? Via het Quick Settings-menu natuurlijk. Dit is hoe je dat aanpakt.

Recorder

De Recorder is de app waarmee je makkelijk een audio-opname kunt maken. Het is een soort spraakbericht zoals op WhatsApp, maar dan stuur je hem niet direct naar iemand. Het is mogelijk om online in de Google-cloud een back-up te maken van je opnames, maar je kunt ze ook alleen offline bewaren. Het is een handige app voor als je een belangrijk gesprek wil opnemen, zoals een interview of een salarisonderhandeling. Of misschien wil je jezelf een keer horen zingen: dat kan natuurlijk ook: je kunt je opnames net zo vaak als je wil terugluisteren.

  1. Ga naar het Quick Settings-menu door op het homescherm van de top van het scherm naar beneden te slepen
  2. Tik op het potlood
  3. Scroll iets naar beneden naar Houd vast en sleep om tegels toe te voegen
  4. Zoek de Recorder en sleep die naar boven in het menu waar boven staat Houd vast en sleep om tegels opnieuw in te delen
  5. Tik linksboven op het pijltje naast Bewerken

Audio-opnames maken

Dat was hem. Je kunt nu wanneer je de Recorder nodig hebt gewoon het Quick Settings-menu openen en daar staat hij, klaar om tegenaan te babbelen. Er is bovendien nog een handigheidje aan de Recorder vanuit de Quick Settings te benaderen: als je even moet hoesten en je opname pauzeert, dan zie je dat ook terug als je het Quick Settings-menu opent en kun je van daaruit ook weer verder met opnemen.

Zo kom je het allersnelst bij de Recorder

Zingen, praten, anderen opnemen: gebruik jij de Recorder weleens? Waarvoor bijvoorbeeld? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Recorder

Recorder

De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk