Foto's en video's draaien op je telefoon, zo werkt het

Foto's en video's draaien op je telefoon, zo werkt het

Je kent vast wel dat gevoel. Je maakt een leuke foto of video, maar hij is verkeerd opgenomen. Als je door je galerij heen scrolt, zie je bijvoorbeeld een leuk filmpje dat je per ongeluk in staande modus is gefilmd. We leggen uit hoe je dat oplost.

Foto of video draaien

Wie regelmatig filmt of foto's neemt met zijn telefoon zal al vaak te maken hebben gehad met beelden die fout georiënteerd zijn. Zeker bij video's is die fout snel gemaakt wanneer je bijvoorbeeld staand begint met filmen en meteen daarna je telefoon kantelt.

Vroeger moest je in het geval van foto's ook een bewerk-app installeren zoals Snapseed als je beelden wilde draaien, maar het werkt ook vanuit de bewerker van Google Foto's. Google Foto's kreeg namelijk een nieuwe foto-editor die heel wat meer functies bevat.

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je foto's en video's roteert vanuit Googles galerij-app die op Android-telefoons staat voorgeïnstalleerd. Ongeacht of de fabrikant van je smartphone een eigen galerij-app op de toestellen levert.

Stappenplan

Een foto draaien
 1. Open Google Foto's en druk op de foto in kwestie
 2. Tik op het bewerkicoontje onderaan, ofwel het tweede van links te beginnen
 3. Tik onderaan op 'Bijsnijden'
 4. Tik vervolgens onder op het icoontje met het draaiende pijltje, het middelste
 5. Blijf tikken tot de oriëntatie klopt
 6. Tik rechtsonder op 'Opslaan'
 7. Kies nogmaals 'Opslaan'
 8. Druk indien nodig op 'Toestaan'
Foto's en video's draaien op je telefoon, zo werkt het
Foto's draaien in Google Foto's
Een video draaien
 1. Open Google Foto's en druk op de video in kwestie
 2. Tik op het bewerkicoontje onderaan, ofwel het middelste
 3. Tik vervolgens rechtsonder op het icoontje met het draaiende pijltje
 4. Blijf tikken tot de oriëntatie klopt
 5. Tik rechtsboven op 'Kopie opslaan'. 

Je hebt nu een kopie gemaakt, en dat wil zeggen dat de originele video met de foute oriëntatie nog steeds op je telefoon staat. Je kan die video achteraf verwijderen in Google Foto's.

Wil je meer weten over Google Foto's? Je vind hier op Androidworld alles over deze uitgebreide galerij-app van Google. Maak jij gebruik van Google Foto's of gebruik je een andere app hiervoor? Laat het ons weten in de reacties.

Foto's en video's draaien op je telefoon, zo werkt het
Video's draaien in Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties