Zo gebruik je multi-sturen binnen Google Workspace

Zo gebruik je multi-sturen binnen Google Workspace

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wil je een nieuwsbrief versturen naar de mensen die geabonneerd zijn op je website? Wil je met je kapperszaak een beetje e-mailmarketing doen maar het zelf in de hand houden? Of wil je gewoon aan een heel grote groep aankondigen dat je gaat trouwen? Binnen Google Workspace kun je daarvoor multi-sturen gebruiken. Dit is hoe dat in zijn werk gaat.

Multi-sturen

Het voordeel aan multi-sturen is dat je e-mailadressen wel in het Aan-veld zet, maar dat geen enkel contact ziet naar wie de mail nog meer is gestuurd. Stuurt iemand bovendien een antwoord op de mail, dan krijg je die in aparte mails binnen. Dit is aanzienlijk overzichtelijker en het scheelt het gebruik van een Bcc. Bcc is een manier om te zorgen dat niemand van elkaar ziet waar een mail heen wordt gestuurd, maar het komt wat minder professioneel over: vooral omdat je vaak alsnog iets in het Aan-veld moet zetten en dan vaak de mail ‘naar jezelf’ stuurt. Met multi-sturen voorkom je dat.

Multi-sturen werkt met Workspace Individual, Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus. Staat multi-sturen aan, dan zie je wanneer je een mail opstelt in plaats van de bekende ‘Sturen’-knop een ‘Doorgaan’-knop. Het tabblad is bovendien paars qua kop en je ziet een banner onderaan je conceptmail. Dat is belangrijk, want zodra je zo’n groepsmail stuurt ben je verplicht om er een afmeldmogelijkheid aan toe te voegen en dat doet Google alvast voor je door een afmeldingslink aan je bericht toe te voegen.

Gerelateerde artikelen

Maximaal 1.500 mensen

Je kunt maximaal 1.500 mensen tegelijk mailen. Zorg wel dat je ze in het Aan-veld zet, want bij Cc of Bcc krijgen e-mailadressen een kopie van elke uitgaande mail. Het is mogelijk om losse adressen toe te voegen of een mailinglijst te maken. Zo’n mailinglijst maak je door een contactlabel aan te maken binnen Google Contacten en daar dan de contacten aan toe te voegen die tot de maillijst behoren. Vervolgens hoef je bij het opstellen van een mail alleen te zoeken naar de naam van het contactlabel.

Heb je eenmaal de contactenlijst in het Aan-veld staan (of de losse mailadressen), is je berichtgeving klaar en wil je versturen, dan klik je op ‘Doorgaan’. Je ziet dan een vak met welke niet-geabonneerde ontvangers en kunt bovendien op ‘Voorbeeld’ klikken om jezelf eerst een testmail te sturen. Heb je dat gecheckt en is alles in orde, dan kun je ‘Alles sturen’ klikken om de mail te versturen. Wil je de mails terugzoeken, dan kun je ze vinden in de Verzonden-map.

Zo gebruik je multi-sturen binnen Google Workspace

Goed om te weten: je kunt Beantwoorden, Doorsturen, Verzenden plannen of de Vertrouwelijke modus niet gebruiken met de modus voor multi-sturen. Ook zijn er limieten aan het aantal mails dat je mag sturen per dag, dus ontdek goed hoe dat in jouw organisatie zit om te voorkomen dat je één mail stuurt en vervolgens de rest van de ontvangers die dag niet kunt mailen. Succes!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk