Zo gebruik je Google Maps op je Fitbit-wearable

Zo gebruik je Google Maps op je Fitbit-wearable

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Maps is sinds kort beschikbaar op je Fitbit-wearable, als je tenminste een Versa 4 of een Sense 2 draagt. Dit is hoe Google Maps op die apparaten werkt en hoe je het zelf kunt inschakelen.

Maps op Fitbit

Voordat we meer in de functionaliteit duiken is het goed om te beseffen dat Maps op Fitbit beperkt is. Je kunt het alleen gebruiken voor autorijden, fietsen en wandelen (dus niet voor openbaar vervoer) en je kunt geen navigatie starten vanaf je Fitbit. Je hebt daar alsnog je telefoon voor nodig, die de informatie naar de Fitbit stuurt, die vervolgens in tekst weergeeft waar je naartoe moet gaan. Niet in kaartvorm dus. Dat gezegd hebbende is Google Maps een heel handige toevoeging aan Fitbit-wearables.

Je hoeft hierdoor namelijk niet als een übertoerist steeds op je telefoon te turen als je ergens heenloopt. Je werpt af en toe een blik op je smartwatch en je weet genoeg. Wel moet je hiervoor eerst de Fitbit klaarstomen voor Maps. Dat doe je door in de Fitbit-app op je smartphone rechtsboven naar je profielplaatje te gaan, dan je Versa 4 of Sense 2 te selecteren. Je zou denken dat je dan naar de Galerie moet gaan, maar dat is niet zo. Maps staat namelijk al als een grote tegel in beeld. Tik erop en je kunt de app installeren op je Fitbit.

Zo gebruik je Google Maps op je Fitbit-wearable

Navigeren vanaf je pols

Staat hij eenmaal op je Fitbit, dan kun je het beste inschakelen dat hij automatisch synchroniseert. Dat doe je op de Fitbit zelf, door op de knop aan de zijkant te drukken om de apps te openen en dan het vinkje aan te zetten. Je zal merken dat wanneer je nu op je telefoon Google Maps opent, je op je Fitbit ziet dat hij verbindt en vervolgens laat zien dat er een route bezig is. Vervolgens kun je doortikken en zie je precies welke straten je moet hebben om op je eindbestemming te komen.

Je kunt hem ook uitschakelen door de instructie op het scherm te volgen. Dat wijst zich allemaal vanzelf. Sowieso is het te prijzen hoe groot de informatie zichtbaar is op het minischermpje om je pols: je kunt heel duidelijk zien welke straat je moet hebben, en voor de verdere instellingen heb je wel iets kleinere lettertjes, maar dat is niet erg want die gebruik je al lopend of fietsend toch niet.

Zo gebruik je Google Maps op je Fitbit-wearable

Niet altijd even geschikt

Wel vinden we de route-instructies iets minder geschikt voor mensen die aan het rijden zijn. We hadden dan liever gezien dat Google Maps op Fitbit voor het openbaar vervoer beschikbaar was. Dat je even op je pols kunt kijken of je er bij de volgende halte uit moet stappen bijvoorbeeld. In de auto ga je niet snel naar je pols kijken om de route te zien, zeker niet omdat je dan sowieso meer baat hebt bij een volledig kaartje.

Verder zijn we erg te spreken over Maps op de wearable. Het maakt je Fitbit op deze manier toch een stuk handiger. Zeker als je bijvoorbeeld op een fiets rijdt en je smartphone niet in je handen mag houden. Of, als je in het buitenland bent, op een elektrische step rijdt waarbij je niet zo makkelijk zonder hand rijdt (en het ook nog eens heel onveilig is om dat wel te doen). Kortom, veel voordelen aan deze integratie van Google Maps op Fitbit.

Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 is de meest geavanceerde smartwatch voor gezondheid en fitness met nieuwe continue EDA-sensor voor stressdetectie. De Fitbit Sense 2 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Sense 2 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

299,95 euro

Winkelen op:

Gerelateerde artikelen

Heb jij het al gebruikt? Laat je bevindingen achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk