Zo gebruik je de Remix-functie van Instagram Reels

Zo gebruik je de Remix-functie van Instagram Reels

Laura Jenny

door Laura Jenny

Instagram zet de laatste tijd hoog in op zijn Reels. Het is de Instagram-variant van TikTok en het bedrijf schroomt niet om dingen klakkeloos te kopiëren van zijn grote videoconcurrent. Het Duet-antwoord van Instagram heet Remix en dit is hoe je dit inzet in je Reels.

Reels Remix op Instagram

Het idee van Duet of Remix is dat je de video van iemand anders gebruikt in jouw eigen video. Ze worden dan naast elkaar weergegeven, waardoor je samen kunt dansen, kunt reageren op de video van de ander of bijvoorbeeld echt een duet kunt zingen. Het voordeel is dat het alles kopieert van de andere video, zodat je er vervolgens allerlei Instagram-tools op kunt loslaten om het je eigen video te maken.

Duetten is echt iets wat TikTok groots heeft gemaakt. Je kunt immers dansjes nadoen en mensen laten zien hoe goed je het kan (misschien zelfs beter dan het origineel), naast dat je bijvoorbeeld leuke sketches kunt maken met grappige bloopers die mensen op het platform zetten. Het maakt TikTok aanzienlijk socialer en dat is uiteraard iets dat Instagram ook graag wil bereiken met zijn Reel Remixes.

Gerelateerde artikelen

Gelukkig is het heel makkelijk om een Instagram Remix te maken, want je krijgt dezelfde tools voorgeschoteld als bij een gewone Reel, alleen krijg je er een extra video in die precies wanneer jij op opnemen drukt begint af te spelen. Heel handig, want je kunt je reactie zo goed timen.

Zo gebruik je de Remix-functie van Instagram Reels

Zo maak je een Remix Reel op Instagram

  1. Open Instagram op je telefoon
  2. Ga naar het Reels-icoon (in het midden onderin, dat lijkt op een YouTube-logo)
  3. Zoek een Reels-video die je wil gebruiken in jouw Reel (tip: zoek je iets specifieks, ga dan naar het account van die persoon en tik op het tabblad Reels om al zijn of haar Reels te zien)
  4. Vervolgens tik je op Remixen bij de drie puntjes naast de video
  5. Wacht even, want Instagram heeft soms wat tijd nodig om de video van die ander naast jouw scherm met de camera open te zetten
  6. Vervolgens zie je ze naast elkaar en kun je op de Reels-knop onderin drukken om jouw video te maken
  7. Je kunt daarnaast allemaal dingen toevoegen aan de video, zoals stickers, polls, gifjes, tekeningen, een voice-over en filters (die alleen op jouw gedeelte van toepassing zijn)
  8. Tik dan op Delen en mensen kunnen je Reels Remix bekijken
Zo gebruik je de Remix-functie van Instagram Reels

Remix uitzetten

Kun je geen Remix maken van een video? Dat kan voorkomen. Sommige creators schakelen die optie uit. Wil jij ook dat jouw Reels niet kunnen worden geremixed, dan ga je naar de instellingen -> privacy -> Reels en remixes en doe je onder ‘remixen toestaan’ het ‘toestaan voor reels’-schuifje naar links. Mensen kunnen je Reels wel kijken, maar dus niet in een Remix gebruiken.

Maak jij wel eens video's op TikTok of Instagram? Welke heeft je voorkeur? Laat het nu achter in de reactie.

Instagram

Instagram

Instagram is een populaire foto- en videodeel-app waar gebruikers hun momenten kunnen vastleggen en delen met hun volgers. Het biedt verschillende filters en bewerki ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk