Zo gebruik je de Google Wachtwoordmanager

Zo gebruik je de Google Wachtwoordmanager

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je hebt het misschien wel eens gezien wanneer je binnen de Chrome-browser probeert in te loggen (op je pc of op je Android-smartphone): Google vraagt je dan graag of het je kan assisteren met je wachtwoord. Zo kan het via zijn Google Wachtwoordmanager van een complex wachtwoord voorzien en is het mogelijk om wachtwoorden op te slaan die vervolgens automatisch worden ingevuld. Als je daar toestemming voor geeft.

Google Wachtwoordmanager

Googles wachtwoordmanager is heel handig. Je kunt én complexe wachtwoorden gebruiken, én je hoeft die niet te onthouden omdat Google ze automatisch invult. Hierdoor gaat inloggen sneller en is het makkelijker om op zoveel mogelijk accounts verschillende wachtwoorden te hebben. Dat is belangrijk, want als er ergens een datalek is en je persoonlijke paswoord komt op straat te liggen, dan is dat tenminste het wachtwoord van één account.

Het praktische is ook dat de wachtwoorden binnen je Google-account synchroniseren, wat betekent dat wanneer je op je laptop in Chrome een paswoord opslaat, je dit vervolgens ook op je Android-telefoon binnen Chrome kunt gebruiken. Binnen de wachtwoordmanager kun je bovendien checks uitvoeren of je wachtwoord op straat ligt. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de Google Wachtwoordmanager is een Google-account en de Chrome-browser.

Zo gebruik je de Google Wachtwoordmanager

De wachtwoordmanager instellen

Je maakt er gebruik van door naar de Instellingen te gaan binnen Chrome. Zo ga je te werk:

  1. Ga op je smartphone naar de drie puntjes rechtsboven binnen Chrome (nadat je bent ingelogd met je Google-account)
  2. Ga naar ‘Instellingen’
  3. Tik op ‘Synchronisatie’
  4. Check of ‘Wachtwoorden’ hierin staat aangevinkt
  5. Ga dan terug naar het Instellingen-scherm
  6. Kijk bij ‘Basisinstellingen’ onder ‘Wachtwoorden’
  7. Check of ‘Wachtwoorden opslaan’ aanstaat. Zo niet, zet het aan en je maakt gebruik van de Google Wachtwoordmanager

Chrome

Ga je vervolgens naar een website binnen de Chrome-browser en moet je inloggen, dan volgt er een pop-up waarin je ofwel een sterk wachtwoord kunt laten aanmaken, of een wachtwoord kunt laten opslaan. Ook is het mogelijk om een eerder opgeslagen wachtwoord te laten invoeren: ook hiervoor komt Google dan met een pop-up.

Niet iedereen voelt zich prettig bij het gebruiken van een wachtwoordmanager, dus het is uiteraard aan jou of je Google hierbij wil gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Maak jij gebruik van een wachtwoordmanager? Laat hieronder achter waarom je dat wel of niet doet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk