Zo download je al je foto's van Google Foto's

Zo download je al je foto's van Google Foto's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's houdt op met gratis opslag en dus gaan mensen op zoek naar een manier om vlot hun gegevens over te zetten. Google Takeout werkt voor zowel Foto's als Drive en andere diensten van Google.

Google Takeout

In ons vorige tipartikel beschreven we al drie alternatieven voor de gratis opslag die uit Google Foto’s verdwijnt vanaf 1 juni. Tenzij je kiest voor de betaalde opslag van Google One is de kan groot dat je je foto’s wil overzetten naar een andere clouddienst zoals OneDrive van Microsoft of Dropbox. Een ander alternatief is een fysieke opslagmethode zoals een externe harde schijf, of beter nog een NAS.

Gerelateerde artikelen

Met Google Takeout kan je niet alleen je foto’s en video's van je Google Foto’s downloaden, maar het werkt met elke dienst van Google. Denk aan je contacten, berichten, fitnessgegevens Drive-bestanden en nog veel meer. De Takeout-tool laat je bovendien kiezen tussen een eenmalige export of een export die gedurende een jaar tweemaandelijks gebeurt. We leggen stap voor stap uit hoe je foto’s van Google Foto’s downloadt via deze methode.

Zo download je al je foto's van Google Foto's

Google toont ook in een tooltje hoe lang je verder kan met je gratis opslag na 1 juni

Stappenplan

> Bezoek takeout.google.com en tik op ‘Selectie van alle items ongedaan maken’

> Vink het selectievakje naast Google Foto’s aan. Wil je slechts een reeks albums exporteren? Tik dan op ‘Alle inbegrepen albums’ en pas de selectie aan. Vervolgens tik je op ‘Ok’

> Scroll omlaag en kies ‘Volgende stap’

> Kies de frequentie van de back-up, het bestandstype en de grootte per bestand. Standaard maakt Google per 2 GB aan foto’s een nieuwe map met foto’s aan

> Kies ‘Export maken’

Zo download je al je foto's van Google Foto's

Export beheren

Vervolgens kan het uren of zelfs dagen duren alvorens je export door Google is klaargemaakt, en dat hangt af van de grootte van de bestanden die je wil downloaden. Je krijgt uiteindelijk een mail wanneer je bestanden klaar zijn om te downloaden, of je kan de Takeout-webpagina bezoeken om je voortgang te bekijken. Zo’n export blijft altijd zeven dagen lang beschikbaar.

Ga jij je foto’s van Google Foto’s halen? Wat is jouw alternatief voor Google Foto's of andere diensten van Google? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk