Zo controleer je op je Samsung-telefoon welke Android-versie je hebt

Zo controleer je op je Samsung-telefoon welke Android-versie je hebt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung is de laatste tijd wat fanatieker qua updates en hoewel dat zeker positief is, zien mensen door de updates soms de huidige versie niet meer. Geen probleem, want op deze manier controleer je op je Samsung-telefoon welke versie van Android je gebruikt.

Samsung One UI

Er is een verschil tussen Android, dus wat Google maakt, en One UI, dat is de schil voor Android die Samsung maakt. Samsung baseert One UI op Android. Het is een schil waarmee Samsung de telefoon wat meer eigen maakt. One UI lijkt heel veel op de schone versie van Android, plus het heeft meer functionaliteiten. Wanneer het echter gaat om de versie van de software die je hebt draaien, dan zal je merken dat je in één keer kunt zien met welke versie van One UI en met welke versie van Android je smartphone opereert.

Het is handig om te weten welke versie van de software er op je smartphone draait wanneer je bijvoorbeeld leest dat er een bug zit in een bepaalde versie van die software. Of misschien wil je simpelweg weten wat je allemaal aan (nieuwe) mogelijkheden op je toestel mag verwachten, op basis van welke variant er draait.

Gerelateerde artikelen

Android-versie

Je vindt de Android-versie van je Samsung-telefoon als volgt:

  1. Ga op je toestel naar Instellingen (dit doe je door naar beneden te swipen en het tandwiel aan te tikken)
  2. Scroll naar beneden en ga naar Info telefoon -> Softwaregegevens
  3. Bij Androidversie zie je vanzelfsprekend welke variant van Android er draait 
  4. Bij Versie One UI zie je op welke versie van One UI jouw Samsung draait
Zo controleer je op je Samsung-telefoon welke Android-versie je hebt

Easter Egg

Er zit nog een leuke easter egg in het menu verscholen. Tik hiervoor meerdere malen op Androidversie, dan opent er een easter egg waarin je de Material You-klik ziet verschijnen. Vervolgens zet je die op 12:00 uur en je krijgt een vrolijk, kunstige scherm te zien met de Android-versie. Met de terugtoets of door te swipen kun je teruggaan naar het vorige scherm, waar iets beter afleesbaar is bij welke versie je bent gebleven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over One UI? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk