Zo activeer je de Android 11-chatbubbels voor Telegram en Messenger

Zo activeer je de Android 11-chatbubbels voor Telegram en Messenger

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Facebook Messenger was de eerste app die ondersteuning bood voor chatbubbels. Sinds de komst van Android 11 zijn chatbubbels gestandaardiseerd, waardoor apps als Telegram de functie ook in konden bouwen. Op de meeste telefoons staan ‘chatbubbels’ standaard uit, een gemiste kans: wij leggen uit hoe je dit kan inschakelen.

Chatbubbels voor berichtenapps

Chatbubbels moet het voor gebruikers makkelijker maken om te reageren op berichten in apps zoals Telegram, Facebook Messenger en vermoedelijk op termijn ook WhatsApp. Zodra een bericht in een van de apps toekomt, verschijnt er een bubbel op het scherm met daarnaast een verkorte weergave van het bericht. Klik je op de bubbel, dan opent deze en kun je direct reageren op het bericht. Zoals verwacht werd bij de functie, is Googles uitwerking vergelijkbaar met de Chat Heads in Messenger.

Gerelateerde artikelen

Opvallend was hoe snel Facebook overschakelde van zijn Chat Heads naar de chatbubbels voor zijn gebruikers op Android 11. Voor het Facebook Messenger-team resulteerde dit in een ‘vragenstorm’ over de wijzigingen die ze hadden doorgevoerd voor de nieuwe Android-versie. Later bleek dat het probleem lag bij de gebruikers. Hoewel Facebook dezelfde functies bood in de chatbubbels, was er niet gecommuniceerd dat je daarvoor wel eerst de chatbubbels-functie moet inschakelen.

Zo activeer je de Android 11-chatbubbels voor Telegram en Messenger

Mocht je dit nog niet hebben ingeschakeld terwijl de update naar Android 11 wel is gearriveerd, dan is het verstandig om dit – mocht je de Chat Heads van Messenger graag gebruikt hebben – alsnog te regelen. Op termijn zullen steeds meer apps chatbubbels-ondersteuning bieden; WhatsApp zou ook aan de chatbubbels-functie werken. Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan met onderstaande stappen.

Zo schakel je chatbubbels in

Sommige Android-telefoons, waaronder alle Samsung-telefoons met One UI 3.0, zullen normaliter – zonder dat je het zelf inschakelt – geen chatbubbels weergeven. Op die telefoons dien je zelf aan de slag te gaan om de functie in te schakelen. Hieronder geven wij stappen om dit uit te voeren. Let er wel op dat de benamingen soms net iets anders zullen zijn. Google vertaalde chatbubbels namelijk als Bubbels en bij Samsung en Asus wordt de functie aangegeven als Ballonnen.

  1. Open het instellingen-menu
  2. Navigeer naar Meldingen of Apps en meldingen
  3. Klik op Geavanceerde instellingen (Samsung) of Meldingen (algemeen)
  4. Klik op Bubbels of Ballonnen
  5. Zorg ervoor dat de schakelaar achter Toestaan dat apps bubbels weergeven op aan staat

Bij een Samsung-telefoon klik je voor stap vier op Zwevende meldingen, waarna je bij stap vijf dient te klikken op Ballonnen. Daarna is de functie ingeschakeld en zullen apps de bubbels weergeven. Zoals eerder in het artikel aangegeven bieden momenteel Facebook Messenger en Telegram ondersteuning voor deze functie, terwijl onder andere Signal en WhatsApp nog ondersteuning missen voor chatbubbels.

Gerelateerde artikelen

Maak jij graag gebruik van Googles chatbubbels of ben je geen fan van meldingen die over je scherm heen worden weergegeven? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..
Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk