Teken je eigen manga met deze webapp van Google

Teken je eigen manga met deze webapp van Google

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als onderdeel van de Google Arts & Culture-experimenten met machine learning, lanceert Google nu de Giga Manga-webapp. Met deze webapp kan iedereen manga-personages maken op basis van een eenvoudige schets. Google laat kunstmatige intelligentie je een handje helpen.

Giga Manga

De Giga Manga-webapp start met een canvas waarin je een paar lijnen tekent. Vervolgens zal machine learning de schets voor je aanvullen en er een manga-achtige personage van maken, aldus Google. In de praktijk zal je de "Magische pen" al heel wat voorwerk verrichten op bases van een enkele lijn. Het eindresultaat varieert, afhankelijk van de hoeveelheid tijd je besteedt aan het schetsen. Wil je zelf aan de slag, zonder de hulp van kunstmatige intelligentie? Dan pak je meteen de normale pen erbij.

Met Giga Manga kun je je eigen manga-achtige tekeningen maken met behulp van machine learning. In dit unieke experiment hoef je alleen maar een paar eenvoudige lijnen te schetsen en wat kleuraccenten toe te voegen - en laat machine learning de rest opvullen. Je kunt ook een vrije vorm tekenen om je creatie verder te personaliseren. En als je klaar bent, helpt de tool je om manga te ontdekken die lijkt op degene die je hebt getekend.

Shinji Okuyama, Vice President, Google Japan

Gerelateerde artikelen

Manga Out Of The Box

De Giga Manga-webapp is onderdeel van Manga Out Of The Box, een website met alle informatie over manga die je als beginner nodig hebt. Zo leer je er alles over de geschiedenis van manga, vind je er voorbeelden van bekende Japanse manga kunstenaars zoals Osamu Tezuka en nog veel meer. Manga Out Of The Box is een samenwerking tussen het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie, twaalf culturele instellingen in Japan en Google Arts & Culture. Je vindt Giga Manga hier op je tablet, pc of laptop, maar je kan ook op je mobiel in de Arts & Culture-app gaan schetsen. Pak je tablet er dus bij, zoek een plekje in de zon, en start met je eigen manga-personage.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..
Teken je eigen manga met deze webapp van Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk