Tip: bekijk gratis elke YouTube-video zonder advertenties

Tip: bekijk gratis elke YouTube-video zonder advertenties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube-Advertenties overslaan

De enige manier om ongestoord YouTube-video's te kijken zonder onderbroken te worden door advertenties is met een YouTube Premium-abonnement. Je kan daarmee ook video's op de achtergrond afspelen, downloaden en gebruikmaken van YouTube Music.

Wil je wel automatisch alle advertenties overslaan, maar dan zonder maandelijks 11,99 euro te betalen voor het hele pakket aan features, dan hebben we een slimme oplossing. Video's kunnen afhankelijk van hun lengte wel acht of negen onderbrekingen hebben waarbij pas na een aantal seconden de reclame kan overslaan, en vooral voor zo'n video's is onze truc handig. We leggen je uit hoe het werkt.

Prijzen voor YouTube-varianten

Zo werkt het

Als je een video meteen na het afspelen opnieuw bekijkt op YouTube, dan krijg je een versie zonder reclameonderbrekingen te zien. Je kan dus eenvoudig en ongestoord urenlange video's bekijken door even de afspeeltijd tot enkele seconden voor het einde te zetten en vervolgens op 'Play' te tikken. Als de video direct daarna is afgelopen, verschijnt de knop voor 'Opnieuw afspelen'.

De methode werkt zowel in de YouTube-apps als in je browser op desktop. Je ziet in onderstaande afbeeldingen hoe een video met negen advertenties - de negen streepjes in de tijdlijn - wordt omgezet in een advertentievrije afbeelding als je hem opnieuw afspeelt.

Houd er rekening mee dat je door het bekijken van advertenties je favoriete Youtubers ook financieel steunt. Als je met deze methode de advertenties overslaat lopen zij dus inkomsten mis voor hun werk. Anderzijds komt YouTube Premium, waarbij advertenties overslaan een feature is, ook met extra voordelen want YouTube trakteerde zijn abonnees onlangs nog op een gratis Google Nest Mini.

Stoor jij je aan YouTube-advertenties of kan je ze wel tolereren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk