YouTube-tip: verlaat snel het volledig scherm met deze nieuwe gesture

YouTube-tip: verlaat snel het volledig scherm met deze nieuwe gesture

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube

YouTube is al een tijdlang niet meer de enige app voor gratis video's die een plek op onze smartphones verdient, want ook TikTok is al maandenlang aan een opmars bezig, en de Chinese video-app pronkt wereldwijd hoogt in de top 10 van meest gedownloade apps. Al kan je stellen dat YouTube nog steeds comfortabel de meest populaire video-app is, en ze brengt ook een flinke duit op voor Google.

Hoewel YouTube ontzettend populair is, blijft Google aan een hoog tempo met verbeteringen komen. De laatste nieuwigheid is een echte comfort-upgrade. Als je een video op je telefoon in volledig scherm bekijkt en hem liggend vasthoudt, hoef je niet langer op het vierkantje in de rechter benedenhoek te tikken of je telefoon te kantelen om het volledig scherm te sluiten. Je kan nu op het scherm naar beneden vegen en dan kom je onmiddellijk terug terecht in de kleinere weergave van de video. Je ziet hoe het werkt in onderstaande gif.

Gif van de gesture

Veel Verbeteringen

YouTube kende de laatste maanden veel wijzigingen aan zijn interface. Youtubers kunnen nu hun video's indelen in hoofdstukken, zodat je makkelijker doorheen verschillende topics kan navigeren. Verder zocht YouTube al een nieuwe plek uit voor reacties en het 'Trending'-tabblad werd omgeruild voor het nieuwe 'Ontdekken'. Daarnaast hoopt YouTube om ook mee te surfen op het succes van TikTok met speciale aandacht voor korte video's.

Hier op Androidworld geven we je ook graag YouTube-tips. We legden al uit hoe je snel en gratis alle advertentie-onderbrekingen weghaalt in een video en hoe je gratis naar muziek kan luisteren op de achtergrond. Ga jij, de nieuwe YouTube-gesture gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk