YouTube-hashtags: makkelijk video's zoeken op hashtag

YouTube-hashtags: makkelijk video's zoeken op hashtag

YouTube Hashtags

Het gebruik van hashtags maakt het zoeken naar je favoriete onderwerpen op social media als Twitter, Instagram en Google+ zoveel makkelijker. Je vult simpelweg een hekje in gevolgd door het zoekonderwerp in en het sociale netwerk toont alle tweets, foto's, video's en berichten met die hashtag. Op deze manier kun je er ook voor zorgen dat jouw tweet of foto makkelijker wordt gevonden zodat je een groter bereik hebt.

Je kunt dus in de zoekbalk een zoekterm ingeven maar ook een hashtag hiervoor zetten. Dit werkt in de YouTube-app op twee manieren:

> Zoek naar een hashtag in de zoekbalk

> Klik op een hashtag in de titel of beschrijving van een video

Je krijgt dan resultaten te zien met topvideo's en nieuwste video's onder elkaar weergegeven. Er worden maximaal drie hashtags boven de titel van de video weergegeven. Als je op eentje klikt, krijg je dus een overzicht van video's met diezelfde hashtag te zien.

YouTube Hashtags

Als creator kun je met de hashtags ervoor zorgen dat je een groter publiek bereikt. Je kunt hashtags in videotitels of -beschrijvingen zetten zodat kijkers je video kunnen vinden wanneer ze naar een specifieke hashtag zoeken. Pas wel op dat je niet teveel tags aan een video toevoegt anders voldoe je niet aan de communityrichtlijnen: "Hoe meer tags je aan een video toevoegt, hoe minder relevant de video wordt voor zoekende gebruikers. Als een video meer dan vijftien hashtags heeft, worden alle hashtags voor die video genegeerd. Als je te veel tags toevoegt, kan je video worden verwijderd uit je uploads of de zoekresultaten."

YouTube testte al een tijdje met deze hashtags in de app en desktopversie dus een aantal gebruikers zal de functie al eens gezien hebben.

Via: YouTube

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer