Wordt schade aan je telefoon gedekt door de inboedelverzekering?

Wordt schade aan je telefoon gedekt door de inboedelverzekering?

Meer dan een derde van de Nederlanders denkt ten onrechte dat val- en stootschade bij je smartphone standaard gedekt wordt door de inboedelverzekering. Dat geldt voor sommige verzekeraars, maar in veel gevallen heb je daarvoor een aanvullende dekking nodig.

Telefoonschade en inboedelverzekering

Samsung lanceerde in augustus de Samsung Galaxy Z Fold 4, en die komt met een pittig prijskaartje van 1.799 euro. Het zou zonde zijn als je het toestel zou beschadigen - dat geldt voor elke telefoon - maar een ongeluk is vlug gebeurd. 34 procent van de Nederlanders denkt ten onrechte dat schade bij je telefoon altijd valt onder basisdekking van hun inboedelverzekering. Dat blijkt uit een onderzoek van het onafhankelijk veldwerkbureau Panel bij 1.000 Nederlanders.

Het is zo dat heel wat verzekeraars voor mobiele telefoons een onderscheid maken in de soorten van schadegevallen die gedekt worden met de basisdekking. Val- en stootschade wordt daarom niet altijd gedekt met de inboedelverzekering, en vaak is er een aanvullende dekking nodig. Volgens de ondervraagden maken verzekeraars het nodeloos complex en 76 procent vindt dat verzekeraars duidelijker moeten aangeven onder welke verzekering en welke dekking een mobiele telefoon valt.

Overzicht van verzekeraars

Maar bij welke verzekeraars zit je nu goed als het om stoot- en valschade bij telefoons gaat? Onderaan dit artikel vind je een overzicht van Pricewise. Je kan ook telkens zien wanneer een aanvullende dekking is vereist.

Naast de inboedelverzekering zijn er ook veel (web)winkels die een eigen verzekering aanbieden voor telefoons. Net als bij de inboedelverzekering is ook bij deze aangewezen om telkens goed te vergelijken welke schade is gedekt. Bekijk ook al onze tips over smartphonebescherming.

Kon jij al aankloppen bij je verzekeraar nadat je telefoon een lelijke val heeft gemaakt? Misschien kies jij ook voor een aparte verzekering bij de winkel waar je jouw telefoon hebt gekocht? Laat het ons weten in de reacties.

Inboedelverzekeraar Gedekt met inboedelverzekering Aanvullende dekking
a.s.r. Nee Mobiele elektronica
ABN AMRO Nee Mobiele elektronica
Aegon Ja /
Allianz Ja /
Allianz Direct Nee /
ANWB Nee Smartphone- en tabletdekking
Aon Ja /
Avéro Achmea Ja /
Centraal Beheer Ja /
Ditzo Nee Mobiele elektronica
FBTO Ja /
HEMA Nee Mobiele elektronica
ING Nee /
InShared Nee Mobiele elektronica
Interpolis Ja /
Klaverblad Ja /
Lancyr Ja /
Lemonade Nee Mobiele elektronica
Nationale-Nederlanden Nee Mobiele elektronica
OHRA Ja /
Rhion Ja /
SNS Ja /
Unigarant Nee Smartphone- en tabletdekking
Univé Ja /
Vereniging Eigen Huis Ja /
Verzekeruzelf.nl Ja /
ZLM Ja /

Wil je op de hoogte blijven van de beste tips voor je Android-telefoon? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer