Windows-app van WhatsApp Beta, alles wat je moet weten

Windows-app van WhatsApp Beta, alles wat je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp Beta is beschikbaar als Universal Windows Platform-app voor Windows-apparaten. In dit artikel leggen we uit wat een UWP-app is, en hoe je de app op je Windows-device installeert.

Wat is zijn Universal Windows Platform-apps?

Microsoft heeft het Universeel Windows Platform samen met Windows 10 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen met dit platform apps maken die werken op meerdere apparaten met verschillende schermformaten. Universele apps voor Windows of UWP-apps vind je in de Windows Store en kan je gebruiken op een Windows 10-tablet, een Windows 10-pc of zelfs een Xbox One-console. Zo lang er maar Windows 10 of een nieuwere versie op staat.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil met WhatsApp Desktop of WhatsApp Web?

Natuurlijk zijn er al manieren om WhatsApp op je pc of laptop te gebruiken zoals WhatsApp Desktop als applicatie of WhatsApp Web in de browser. Toch is deze Universele app voor Windows anders, want het neemt het uiterlijk en de werking van Windows-apps over. Daarnaast werkt deze Windows-app ook met de nieuwe multi-device-functie. Je kan WhatsApp dus met meerdere apparaten waaronder je Windows-pc gebruiken, zonder dat je telefoon ermee verbonden hoeft te zijn.

Windows-app van WhatsApp Beta, alles wat je moet weten

Waar kan ik die UWP-app van WhatsApp downloaden?

De bètaversie van deze UWP-app van WhatsApp kun je via deze link in de Microsoft Store downloaden. Let wel, het is een bètaversie dus de app kan anders functioneren dan dat je gewend bent. Sommige functies zoals de dark mode, wallpapers, gearchiveerde chats, statusupdates en stickers ontbreken nog, maar zullen worden toegevoegd in aankomende updates. Ondanks dat het een bètaversie is, werkt de app hier vooralsnog zonder problemen. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet goed werkt, dan kan je dat melden via de nieuwe Feedback-knop.

Zodra je de app gedownload en geïnstalleerd hebt, kun je je account koppelen via de QRcode. Dat werkt op dezelfde manier als met WhatsApp Desktop en WhatsApp Web.

  1. Open WhatsApp op je telefoon
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin
  3. Tik op Gekoppelde apparaten en dan op Apparaat koppelen
  4. Scan de QRcode in de UWP-app van WhatsApp in met je telefoon
  5. Klaar!

Ga jij aan de slag met deze Universele Windows Platform-app van WhatsApp op je Windows 10-apparaat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Windows-app van WhatsApp Beta, alles wat je moet weten
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk