Zo wijzig je de wijzerplaat van je Fitbit

Zo wijzig je de wijzerplaat van je Fitbit

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Fitbit heeft twee nieuwe klokken online gezet voor Fitbit (Luxe en Charge 5). Om die nieuwe klokken, of welke klok dan ook, op je Fitbit te installeren, kun je heel makkelijk de Fitbit-app gebruiken. Zo wijzig je de klok van je Fitbit.

Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Fitbit - klok wijzigen

De wijzerplaat van je Fitbit wijzigen kan om allerlei redenen. Misschien kijk je al een jaar tegen dezelfde aan en is het tijd voor iets fris, of ben je op zoek naar een klokje dat ook meteen laat zien wat de datum van die dag is. Hoewel er bijvoorbeeld op Fitbit Luxe aanzienlijk minder klokruimte is dan op bijvoorbeeld Fitbit Versa, is er qua design een grote keuze in klokjes die je goed kunt aflezen op het wat kleinere Luxe-scherm.

Gerelateerde artikelen

Het voordeel van een Fitbit is dat je op bijna alle varianten wel een flinke collectie aan klokken kunt vinden. Wij zouden het sneller een wijzerplaat noemen, maar Fitbit noemt het een klok. Hoe het ook zij: er zijn er heel veel in allerlei verschillende stijlen. In dit stappenplan laten we je zien hoe je de klok Bloom installeert, maar voor andere klokken op andere Fitbits geldt precies hetzelfde stappenplan. We gaan er wel vanuit dat je apparaat al bekend is in de Fitbit-app, dus als dat (nog) niet het geval is, dan dien je die eerst te linken.

Zo wijzig je de wijzerplaat van je Fitbit

Zo werkt het

Dit zijn de stappen waarmee je de klok van je Fitbit kunt wijzigen:

 1. Open de Fitbit-app
 2. Tik linksboven op het bolletje van je account
 3. Je ziet dan onder ‘Gezinsaccount maken’ de Fitbit-apparaten die bekend zijn. Tik dan op de Fitbit-wearable waarvan je het klokje wil veranderen
 4. De app opent dan de informatie over je wearable
 5. Ga links bovenin naar het blauwe horloge ‘Galerie’
 6. Je ziet dan welke klok er op dat moment actief is op je wearable
 7. Ga bovenin in het midden naar ‘Klokken’
 8. Scroll door de collectie tot je een exemplaar naar keuze ziet
 9. Tik op de klok die je wil installeren
 10. De app opent een pagina met een beschrijving en screenshots van de klok
 11. Zorg dat je Fitbit voldoende opgeladen bij je in de buurt is en tik op de knop in het midden: ‘Installeren’
 12. Vervolgens zie je zowel op je wearable als op je telefoon dat de klok wordt gedownload en geïnstalleerd 
 13. Als het balkje vol is, dan geeft het horloge aan dat de update is geïnstalleerd en zie je vanzelf je nieuwe mooie klokje prijken op je Fitbit
Zo wijzig je de wijzerplaat van je Fitbit Zo wijzig je de wijzerplaat van je Fitbit

Gratis wijzerplaten

Het lijken veel stappen, maar het wijst zich allemaal redelijk vanzelf. Ben je je klokje weer zat, dan kun je op dezelfde manier een ander klokje installeren. Dit is altijd gratis en kan zo vaak als je wil, al kost het natuurlijk wel wat extra batterij om steeds dit soort installaties op je wearable uit te voeren. Er is keuze genoeg: klassieke klokjes, heel kleurrijke exemplaren en klokjes die veel extra informatie geven over de datum of het aantal stappen dat je al hebt gezet die dag.

Heb jij een favoriet Fitbit-klokje? Inspireer anderen met jouw favoriet in de reacties.

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en ingebouwde gps.

€ 179,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk