WhatsApp: zo app je iemand zonder eerst als contact op te slaan

WhatsApp: zo app je iemand zonder eerst als contact op te slaan

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je op WhatsApp een nieuw gesprek met iemand begint, dan vereist de app dat je eerst zijn contactgegevens op je telefoon bewaart. Dat is niet altijd handig als je snel een appje wil sturen, maar er bestaat een goede alternatieve oplossing.

WhatsApp sturen naar nieuw contact

WhatsApp is een erg populaire berichtendienst die door de overgrote meerderheid van de Nederlanders wordt gebruikt. Als je voor het eerst met iemand contact opneemt, gebeurt dat vaak meteen via WhatsApp. Je slaat het nieuwe telefoonnummer op als een contact op je telefoon en daarna vind je die persoon ook meteen in WhatsApp.

Dat systeem is best omslachtig wanneer je snel een appje wil sturen naar een nieuw contact. Anderzijds zijn er ook gevallen waarbij de WhatsApp-servers er geen zin in hebben en dan duurt het plots lang alvorens een nieuw contact ook in WhatsApp te zien is. Geen nood, want de oplossing is erg eenvoudig en efficiënt.

Appje sturen zonder contact op te slaan

Iedere WhatsApp-gebruiker heeft een unieke url die met zijn account verbonden is. Je kan onmiddellijk met iemand contact opnemen door zelf zijn url te vormen op basis van het telefoonnummer van je contactpersoon. Dat werkt via de browser en het kan zowel op je telefoon als pc, zolang je WhatsApp-account maar actief is op het apparaat.

Typ in de adresbalk van je browser: 'wa.me/'. Vervolgens typ je de twee cijfers van de landscode erachter, dat is '31' voor Nederland, maar laat het plusteken van de landscode weg. Daarna typ je de rest van het telefoonnummer en druk je op enter. De url van een Nederlands contactpersoon ziet er dus ongeveer zo uit: 'wa.me/31413040055'. Als laatste hoef je enkel te drukken op de groene knop 'Doorgaan naar chatten' om meteen een gesprek te beginnen in de app.

Doorgaan naar chatten krijg je na het invoeren van de url

Doorgaan naar chatten krijg je na het invoeren van de url

Vind jij het handig om mensen op WhatsApp te kunnen bereiken zonder ze als een contact te bewaren? Kende jij deze methode al of ga je ze testen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk