WhatsApp-tip: 3 snelle tips voor meer privacy

WhatsApp-tip: 3 snelle tips voor meer privacy

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is ontzettend populair, en wordt door miljoenen mensen gebruikt. Maar wist je dat je ook dat je behoorlijk anoniem kunt blijven in deze chat-app? Zorg dan voor meer privacy op WhatsApp. Dat doe je met deze 3 snelle tips.

WhatsApp en privacy

WhatsApp gebruikt end-to-end-versleuteling voor gesprekken. Hierdoor zijn appjes en oproepen alleen voor jou en de ontvanger zichtbaar, niemand anders kan deze lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet. Het is wel verstandig om voor nog meer privacy te zorgen in de app en dat kan je zelf doen.

1. Verberg je profielfoto

Je kan in de instellingen van WhatsApp aangeven of bepaalde persoonlijke zaken voor anderen zichtbaar zijn. Denk aan je profielfoto, je status, of info. In WhatsApp kun je instellen of niemand, iedereen of alleen je contacten deze gegevens mogen zien. Dat doe je als volgt.

 1. Open WhatsApp
 2. Tik op Instellingen via de drie puntjes rechts bovenin
 3. Tik op Account en dan op Privacy
 4. Geef per optie aan of de gegevens zichtbaar zijn voor Iedereen, Mijn contacten of Niemand

Je kan hier ook aangeven wie je mag toevoegen aan groepen en wie je live locatie mag zien.

WhatsApp-tip: 3 snelle tips voor meer privacy

2. Stel de vingerafdrukvergendeling voor WhatsApp in

Daarnaast kan je hier de door jou geblokkeerde contacten bekijken en vingerafdrukvergendeling instellen. De laatste is erg belangrijk want het maakt het voor anderen moeilijker om in te breken in jouw WhatApp-gesprekken.

 1. Open WhatsApp
 2. Tik op Instellingen via de drie puntjes rechts bovenin
 3. Tik op Account en dan op Privacy
 4. Tik op Vingerafdrukvergendeling
 5. Schakel Vingerafdrukvergendeling in 
 6. Raak de vingerafdruksensor op je telefoon aan om je vingerafdruk te bevestigen

Vervolgens kun je aangeven wanneer de WhatsApp automatisch vergrendeld moet worden. Je kan kiezen uit onmiddellijk, of na 1 of 30 minuten. De eerste optie biedt de beste bescherming. Je kan tevens de inhoud van een appje in een melding op je telefoon uitschakelen. Hierdoor kan iemand niet meer op jouw telefoon zien wat de eerste regels van een chat zijn.

WhatsApp-tip: 3 snelle tips voor meer privacy

3. Blauwe vinkjes uitschakelen

Er verschijnen vinkjes naast ieder bericht dat je me WhatsApp verzendt. Eén vinkje betekent dat het bericht succesvol verzonden is, een dubbel vinkje betekent dat het bericht aangekomen is op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes geven aan dat de ontvanger heeft je bericht gelezen.

WhatsApp noemt deze vinkjes Leesbewijzen en je kan deze uitschakelen in de instellingen.

 1. Open WhatsApp
 2. Tik op Instellingen via de drie puntjes rechts bovenin
 3. Tik op Account en dan op Privacy
 4. Schakel Leesbewijzen uit

Nu kunnen anderen niet meer zien of jij een berichtje gelezen hebt. Dit geldt overigens ook andersom.

Ben je op zoek naar meer tips over WhatsApp? Of ben je op zoek naar een vervanger voor deze chat-app? Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht op deze pagina op Androidworld. Bekijk ook onze vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Messenger of Telegram of deze 8 tips voor betere beveiliging.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk