WhatsApp-tip: zorg dat anderen niet stiekem je appjes lezen

WhatsApp-tip: zorg dat anderen niet stiekem je appjes lezen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp-berichten zijn privé. Het is daarom niet meer dan logisch dat je ervoor wil zorgen dat anderen je appjes niet kunnen meelezen. We leggen je uit hoe je dat kan doen in drie stappen: door je pop-up-meldingen te verbergen, de WhatsApp-app te vergrendelen en het scherm van je telefoon vast te zetten.

1. WhatsApp-meldingen verbergen

Het kan erg snel gebeurd zijn. Je zit in de trein waar mensen dicht bij elkaar zitten en voor je het weet verschijnt een WhatsApp-melding op je scherm. De inhoud van het bericht is dan zichtbaar voor iedereen die toevallig - of minder toevallig - op jouw smartphonescherm kijkt.

We leggen je uit hoe je deze pop-up-meldingen kan uitschakelen, zodat jij meldingen leest op een moment dat jij je er comfortabel bij voelt.

 1. Open WhatsApp
 2. Druk bovenaan op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Instellingen
 4. Tik op Meldingen
 5. Zet Meldingen met hoge prioriteit uit
 6. Je ontvangt nu nog steeds meldingen, maar ze verschijnen niet meer met een deel van de inhoud op het scherm
WhatsApp-tip: zorg dat anderen niet stiekem je appjes lezen

2. Vergrendel WhatsApp

Soms kan het gebeuren dat je je telefoon laat rondslingeren of dat iemand anders hem kort mag gebruiken. Bescherm dan je privacy door de toegang tot WhatsApp te vergrendelen. Op die manier kan iemand de app alleen openen met jouw vingerafdruk. Het volstaat zelfs niet om jouw pincode te weten. Zo stel je het in.

 1. Controleert eerst of er een vingerafdruk is ingesteld op jouw telefoon via Instellingen -> Beveiliging -> Ontgrendelen met vingerafdruk
 2. Open WhatsApp
 3. Druk bovenaan op het menu met de drie puntjes
 4. Kies Instellingen
 5. Tik op Privacy
 6. Selecteer Vingerafdrukvergrendeling
 7. Zet de schakelaar aan naast Ontgrendelen met vingerafdruk
 8. Bevestig met je vingerafdruk
 9. Kies na welke tijd tijd de vergrendeling wordt ingeschakeld: Onmiddellijk, Na 1 minuut of Na 30 seconden
 10. Zet eventueel de optie Inhoud tonen van meldingen uit. Daarmee wordt de voorvertoning van alle soorten van meldingen uitgeschakeld, dus niet alleen de pop-up-meldingen die in beeld komen
WhatsApp-tip: zorg dat anderen niet stiekem je appjes lezen

Gerelateerde artikelen

3. Deel je telefoon veilig

Het kan om allerlei redenen gebeuren dat je je telefoon tijdelijk aan een vriend, collega of een familielid geeft. Doe dat dan ook op een veilige manier. Android heeft een handige ingebouwde functie die speciaal dient voor situatie waarbij je even je telefoon met iemand anders deelt.

Je kan op zulke momenten het scherm vastzetten voor die persoon, zodat hij alleen de app kan gebruiken die was geopend op het moment dat je je telefoon hebt gegeven. Op deze manier kan hij WhatsApp niet openen en hoef je dus je berichtenapp niet te vergrendelen. Het is wel nog steeds mogelijk dat berichten in een pop-up verschijnen, dus kijk ook steeds naar de andere tips in dit artikel.

Hieronder leggen we uit hoe je App vastzetten gebruikt. Meer informatie over deze functie, ontdek je in dit artikel.

 1. Ga naar Instellingen
 2. Kies Beveiliging
 3. Druk op Meer beveiligingsinstellingen
 4. Tik op App vastzetten en zet de schakelaar aan. Je kan 'App vastzetten' ook zoeken via de zoekbalk van de instellingen
 5. Open Recente apps op je telefoon
 6. Al je geopende apps verschijnen. Tik bovenaan in Recente apps op het icoontje van de app die je wil vastzetten voor iemand anders
 7. Kies Vastzetten
 8. Op het scherm verschijnt informatie die je toont hoe je het scherm weer kan verlaten. Kies Ik snap het
 9. Om de app daarna weer los te maken, veeg je op het scherm omhoog, houd ingedrukt en bevestig met je vingerafdruk of pincode
WhatsApp-tip: zorg dat anderen niet stiekem je appjes lezen

Er zijn uiteraard nog meer manieren om je privacy op WhatsApp te beschermen of je account te beveiligen. Kijk daarvoor eens naar de onderstaande artikelen of naar dit grote overzicht van WhatsApp-tips.

De populairste artikelen over WhatsApp

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk