WhatsApp polls: hoe kun je een poll plaatsen in een chat?

WhatsApp polls: hoe kun je een poll plaatsen in een chat?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Op dit moment kun je nog geen polls toevoegen aan een chat in WhatsApp. Er is echter een optie om dit wel doen, want je kunt via apps van derden een poll maken en toevoegen in een WhatsApp-chat. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

Poll 

Op dit moment is er helaas geen functie in WhatsApp die het mogelijk maakt om polls toe te voegen aan je chats. Terwijl dit wel een handige functie zou kunnen zijn. Via zo'n poll, of enquête, kun je namelijk snel antwoord krijgen op een vraag of de mening peilen van groepsleden in een groepsgesprek. Afgelopen april verschenen er wel beelden van de bètaversie van WhatsApp waarin de functie is meegenomen. De functie is echter nog in ontwikkeling en hierdoor is het nog niet mogelijk om polls te maken. Zodra WhatsApp klaar is met het testen van de functie, dan komt deze waarschijnlijk wel snel beschikbaar. Wanneer dit precies gaat zijn is nog niet bekend.

Wil jij nu al polls kunnen toevoegen aan WhatsApp-gesprekken? Dan kan dit gelukkig met apps van derden. Zo kun je met HandyPolls een poll maken en deze vervolgens delen via WhatsApp. We laten in dit artikel zien hoe je dit kunt doen.

Gerelateerde artikelen

Poll maken voor WhatsApp

Hieronder leggen we je in stappen uit hoe je via Handypolls een poll voor WhatsApp kunt maken.

  1. Ga naar HandyPolls.com
  2. Klik vervolgens op Get Started
  3. Je kunt nu de titel voor je poll invullen én de mogelijke antwoorden bedenken en invoeren
  4. Als je hiermee klaar bent kun je op Create and get a link klikken
  5. Je kunt nu kiezen via welke manier je de poll wil delen
  6. Als je hier kiest voor 'copy as html/text, dan kun je poll hierna in een WhatsApp-chat plaatsen. Ook kun je een QR-code aanmaken en deze doorsturen. De opties en het resultaat zie je in een afbeelding hieronder. 
  7. Degene die op de poll reageren, kunnen vervolgens via de link 'stemmen'.
  8. Je wordt nu naar pagina geleid waar je kunt stemmen en de resultaten kunt bekijken.

Als je een HandyPolls-account aanmaakt, kun je meerdere instellingen gebruiken om nog meer aanpassingen te kunnen doen.

WhatsApp polls: hoe kun je een poll plaatsen in een chat?

Zou jij een poll willen maken?

In apps als Telegram en Twitter kun je al een tijdje een poll maken en delen. WhatsApp komt hier dus relatief laat mee. Maar beter laat dan nooit, toch? Er zijn overigens meerdere apps en websites voor het maken van polls. In dit artikel hebben we echter voor deze gekozen omdat HandyPolls erg eenvoudig werkt.

Zou jij straks, of nu via bijvoorbeeld HandyPolls, een poll maken? En zo ja, waarom vind je het een handige functie? Laat het weten in de poll en/of in de reacties onder dit artikel.

Zou jij een poll maken en delen via WhatsApp?

In onderstaande artikelen geven we je nog meer tips voor WhatsApp

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk