WhatsApp meldingen komen niet binnen? Dit kan je doen

WhatsApp meldingen komen niet binnen? Dit kan je doen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Komen er geen meldingen van WhatsApp binnen op je telefoon? Of krijg je WhatsApp meldingen pas veel later binnen? We leggen uit wat je eraan kan doen zodat de WhatsApp meldingen weer goed werken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Ik krijg geen WhatsApp meldingen 

Om ervoor te zorgen dat WhatsApp-berichten en notificaties op je telefoon binnenkomen, moet je ervoor zorgen dat een en ander goed ingesteld staat. Vaak is dit al standaard in orde, maar soms ook niet. In het laatste geval is er waarschijnlijk een energiebesparende functie op je telefoon aan het werk. Veel smartphonefabrikanten voegen eigen functies toe die Android energiezuiger moeten maken, maar die tegelijk ook de werking van apps verstoren. Dit terwijl Android al geoptimaliseerd is om goed met de accu van telefoons om te gaan.

Een gevolg daarvan is dat apps met vertraging meldingen krijgen, juist omdat de software zo streng waakt over alle activiteit die op de achtergrond plaatsvindt. Er is wel een oplossing voor. Je kan de batterijbesparing namelijk voor afzonderlijke apps uitschakelen. Dat doe je als volgt:

  1. Houd het icoontje van WhatsApp ingedrukt en druk op de 'i'-knop of op App-info
  2. Druk op Batterij en als je die optie niet vindt, moet je eerst Geavanceerd drukken
  3. Druk op Energiebesparende functie, Batterijbesparing of Batterijgebruik optimaliseren
  4. Eventueel moet je nu eerst nog  in het dropdownmenu van Niet geoptimaliseerd kiezen voor Alle apps om dan te scrollen tot je de betreffende app vindt. Klik ze aan.
  5. Kies Geen beperkingOnbeperkt of Niet toestaan

Het uitschakelen van batterijbesparing voor WhatsApp zou een negatief effect kunnen hebben op de accuduur van je telefoon. Je kan deze stappen natuurlijk ook voor andere apps op je telefoon uitvoeren.

Achtergrondgegevens

Zorg er ook voor dat Achtergrondgegevens beperken voor WhatsApp op je telefoon is uitgeschakeld

  1. Open de Instellingen -> Apps -> WhatsApp -> Datagebruik
  2. Zorg ervoor dat Achtergrondgegevens beperken niet is ingeschakeld
  3. Herhaal bovenstaande stappen voor de app Google Services

Als bovenstaande stappen niet overeen komen met de instellingen van jouw telefoon, check dan onderstaande artikelen of vraag in de reacties om hulp. Heb jij regelmatig problemen met apps die niet goed op de achtergrond werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Meer WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast vier van de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk