WhatsApp-tip: zo verwijder je makkelijk meerdere foto's en video's uit chats

WhatsApp-tip: zo verwijder je makkelijk meerdere foto's en video's uit chats

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft een handig hulpmiddel om foto's, video's en gif'jes die in chats zijn gedeeld, in één keer te verwijderen. Hierdoor is het vrijmaken van ruimte op de telefoon een stuk eenvoudiger geworden. In dit artikel kom je erachter waar je dit hulpmiddel kunt vinden en hoe het werkt.

Makkelijker grote bestanden wissen in WhatsApp

WhatsApp neemt al snel een aanzienlijk deel van je opslaggeheugen in als je veel foto's, gifs en video's met vrienden en familie uitwisselen. Je kan deze bestanden verwijderen, maar alleen allemaal in één keer. Gelukkig is het in WhatsApp mogelijk om zelf te kiezen welke bestanden worden verwijderd en dat kan via een speciaal onderdeeltje in de instellingen.

Zo verwijder je bestanden in WhatsApp-chats

Je kan met het nieuwe hulpmiddel zelf bepalen welke informatie je op je telefoon wilt bewaren en welke bestanden je juist wilt weggooien. Open daarvoor eerst het onderdeel Opslag beheren in de instellingen.

  1. Ga naar de drie puntjes rechts bovenin WhatsApp
  2. Tik op 'Instellingen'
  3. Tik op 'Opslag en datagebruik'
  4. Tik op 'Opslag beheren'
Opslag beheren in de instellingen van WhatsApp

Opslag beheren in de instellingen van WhatsApp

Je komt nu in een scherm terecht waar je kunt zien hoeveel ruimte WhatsApp op je telefoon inneemt en wat de grootste bestanden zijn. Er zijn twee onderdelen, een met alle bestanden die groter zijn dan 5MB (inclusief het totale aantal opslag dat die bestanden gezamenlijk innemen) en een met vaak doorgestuurde foto’s en video’s. Je kan bij beide sorteren op nieuwste, oudste of grootste.

Daaronder kun je per gesprek zien welke media er zijn uitgewisseld. Alle bestanden worden hier wel op een hoop gegooid, maar je kan er wel sorteren op nieuwste, oudste of grootste. Je kan er voor kiezen om alles te selecteren en in een keer te verwijderen, of afzonderlijke items weggooien. De keuze is aan jou. Daarnaast kun je per gesprek zien hoeveel opslag alle bestanden gezamenlijk innemen.

Er zijn ook nog wat opties die ontbreken. Zo kan je helaas niet meer per gesprek zien hoeveel opslag de verstuurde foto’s, gifjes en andere bestandstypes innemen. Je kan er ook niet meer voor kiezen om alleen de gifjes te verwijderen.

Gebruik jij dit hulpmiddel om overbodige WhatsApp-bestanden te verwijderen? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk