WhatsApp-tip: kies het lettertype en zet je berichten vetgedrukt

WhatsApp-tip: kies het lettertype en zet je berichten vetgedrukt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan in WhatsApp het lettertype van je appjes veranderen en ook kiezen of je tekst vetgedrukt wil zetten, cursief of zelfs doorstreept. We leggen je uit hoe je die opmaak makkelijk aanpast, voordat je een bericht verstuurt.

WhatsApp tekstopmaak

WhatsApp is geen geen e-mail-applicatie à la Outlook of Gmail. Veel gebruikers kiezen daarom eerder voor emoji, gifs of stickers om hun berichten vorm te geven. Maar toch bevat de app wel degelijk mogelijkheden om de opmaak te veranderen.

Je kan een ander lettertype kiezen, de tekst vetgedrukt zetten, cursief of doorstreept. Toch zijn er ook beperkingen, want je kan maar uit één ander lettertype kiezen en het is niet mogelijk om de grootte van tekst aan te passen. En toch is het nog steeds interessant om met tekstopmaak aan de slag te gaan, bijvoorbeeld wanneer je bepaalde woorden wil benadrukken, of voor wie WhatsApp als een notitie-app gebruikt.

De verschillende opmaakmogelijkheden onder elkaar

De verschillende opmaakmogelijkheden onder elkaar

Zo werkt het

Wil jij ook van deze opmaakfuncties in WhatsApp gebruikmaken? We leggen het uit hoe het werkt in het onderstaande stappenplan.

Stappenplan 

  1. Open WhatsApp
  2. Kies een gesprek en typ dan eerst jouw appje zoals je dat normaal zou doen
  3. Selecteer het stuk tekst dat je wil aanpassen
  4.  Druk op het menu met de drie puntjes
  5. Je ziet een pop-up met onder meer Knippen en Kopiëren
  6. Tik op de opmaakoptie die je wil gebruiken
Het menu met de drie puntjes

Het menu met de drie puntjes

WhatsApp als notitie-app

WhatsApp heeft het ook makkelijker gemaakt om berichten naar jezelf te verzenden. Het grote voordeel daarvan is dat je de app op die manier kan gebruiken als een notitie-app. Combineer dat samen met de functies voor tekstopmaak en je kan zo voor meer overzicht zorgen in je notities. Maak bijvoorbeeld vetgedrukte titels en onderlijn de belangrijkste woorden.

Meer WhatsApp-tips

Androidworld deelt regelmatig nieuwe tips voor WhatsApp. Weet jij bijvoorbeeld al hoe je zelf stickers kan maken voor in WhatsApp-gesprekken? En had jij al door dat er manier zijn om appjes te kezen zonder dat de ander het kan zien? Deze en nog veel meer tips kan je lezen in dit handige overzicht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk