WhatsApp-tip: kies het lettertype en zet je tekst vetgedrukt

WhatsApp-tip: kies het lettertype en zet je tekst vetgedrukt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp kan je het lettertype van je berichttekst veranderen en ook kiezen of je tekst vetgedrukt wil versturen, cursief of zelfs doorstreept. We leggen je uit hoe je die opmaak makkelijk aanpast voordat je een bericht verstuurt.

WhatsApp opmaak aanpassen

WhatsApp is uiteraard geen e-mail-applicatie à la Outlook of Gmail. Je krijgt dus geen uitgebreide mogelijkheden waarmee je de opmaak van de tekst bij WhatsApp-berichten kan aanpassen. Je gaat daarom eerder aan de slag met emoji, gif's of stickers om je berichten vorm te geven.

Maar toch bevat de app wel degelijk mogelijkheden om de opmaak te veranderen. Je kan een ander lettertype kiezen, de tekst vetgedrukt zetten, cursief of doorstreept. Helaas kan je hiermee dus geen grotere letters gebruiken en er is ook maar één ander lettertype om uit te kiezen, maar toch is het een leuke functie in populaire berichten-app.

De verschillende opmaakmogelijkheden onder elkaar

De verschillende opmaakmogelijkheden onder elkaar

Zo werkt het

Wil jij ook van deze opmaakfuncties in WhatsApp gebruikmaken? We leggen het uit hoe het werkt in het onderstaande stappenplan.

Stappenplan 
  1. Open WhatsApp
  2. Kies een gesprek en typ dan eerst jouw app'je zoals je dat normaal zou doen
  3. Selecteer je het stuk tekst dat je wil aanpassen
  4. Je ziet een pop-up met onder meer 'Knippen' en 'Kopiëren', druk op het menu met de drie puntjes
  5. Tik op de opmaakoptie die je wil toepassen
Het menu met de drie puntjes

Het menu met de drie puntjes

Onlangs sprak WhatsApp al over drie nieuwe functies voor de app. Je ontdekt ze hier. Ga jij je tekst in WhatsApp nu regelmatig opmaken? Misschien maakte je van de functie al gebruik. Heb je nog andere tips voor WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk