Zo verstuur je foto's in hoge kwaliteit met WhatsApp Beta

Zo verstuur je foto's in hoge kwaliteit met WhatsApp Beta

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in WhatsApp Beta zelf kiezen de uploadkwaliteit van de foto's die je verstuurd kiezen. In dit artikel leer je alles over deze keuzemogelijkheid.

Foto's versturen via WhatsApp

Androidworld heeft al eens onderzoek gedaan naar het versturen van foto's via chatapps zoals WhatsApp. Uit het onderzoek bleek dat deze apps apps de foto's die er verstuurd worden comprimeren, oftewel verkleinen. Dit heeft twee voordelen: de snelheid van de overdracht wordt verbeterd en de verbruikte data wordt binnen de perken gehouden. Er is ook een groot nadeel want het verkleinen van het bestand gaat ten koste van de kwaliteit van de foto's. WhatsApp geeft je nu de keuze om foto's alsnog in hoge kwaliteit te versturen. In een bètaversie van WhatsApp werden de eerste tekenen van het bestaan van deze functie al ontdekt en nu rolt WhatsApp de optie uit naar alle bètatesters.

Foto-uploadkwaliteit in WhatsApp kiezen

Via de volgende stappen in WhatsApp kun je de optie foto-uploadkwaliteit vinden:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en tik op Instellingen
  3. Tik op Opslag en data
  4. Scroll naar onderen en tik op Foto-uploadkwaliteit
  5. Standaard staat de optie op Automatisch
  6. Geef aan in weke kwaliteit je de foto's in het vervolg wil versturen
Verschillende keuzemogelijkheden

Verschillende keuzemogelijkheden

Wil je de best mogelijke kwaliteit, dan kies je hier Beste kwaliteit. Helaas worden bij deze optie foto's nog steeds worden gecomprimeerd, al is het een stuk minder: ongeveer 80% van de oorspronkelijke kwaliteit blijft blijft behouden. Als de foto groter is dan 2048×2048 pixels, dan kan het formaat van de afbeelding worden gewijzigd. Voorheen bleef ongeveer 70% van de kwaliteit behouden, maar grote foto's werden altijd verkleind.

Er is ook een Databesparing-optie, en die zal je foto's juist meer verkleinen. Deze optie is bestemd voor de mensen die geen grote databundel hebben. Zij kunnen dan alsnog foto's versturen zonder dat dat teveel impact heeft op hun internetbundel.

Beschikbaarheid in WhatsApp

Houd er rekening mee dat de mogelijkheid om de fotokwaliteit te kunnen selecteren momenteel alleen in WhatsApp Beta te gebruiken is. Wil je er alvast gebruik van maken? Volg deze link om deel te nemen aan het bètaprogramma van WhatsApp. Wanneer WhatsApp de functie naar de stabiele release uitrolt, is niet bekend. We hopen dat dat niet lang meer zal duren en dat de uploadkwaliteit dan ook voor video's aan te passen is.

Kijk jij uit naar deze functie in WhatsApp? Met welke app verstuur je nu je foto's en video's? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk