Een datum prikken via WhatsApp, zo doe je dat heel eenvoudig

Een datum prikken via WhatsApp, zo doe je dat heel eenvoudig

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je simpel en snel een afspraak wilt plannen met meerdere mensen, kun je hiervoor de app Datumprikker gebruiken. Maar het kan ook een stuk eenvoudiger via de app LouLou en WhatsApp. Zo werkt het.

Datum prikken via WhatsApp

Een etentje met 20 vrienden of je hele familie regelen is geen makkelijke klus. Je kan hiervoor de website of app van Datumprikker gebruiken maar het kan ook nog wat eenvoudiger met de app LouLou.

LouLou is namelijk een app waarmee je dingen kunt afspreken en datums kunt prikken, rechtstreeks in WhatsApp. LouLou vind je namelijk terug in je bestaande groepschats en je hoeft je niet te registreren. Hierdoor kun je binnen 5 seconden stemmen en gelijk weer verder met je chat.

Datum prikken

In het onderdeel 'Datumprikker' kun je eenvoudig een datum prikken voor een avondje uit, een game-weekend, wat je maar wilt. Je vult hier je vraag in en selecteert één datum of meerdere data. Hier kun je aangeven of meerdere datums en datums toevoegen mogelijk is.

Screenshot van LouLou

Daarna klik je linksboven op de verzendknop (pijl) en selecteert vervolgens WhatsApp en de groep waar je de LouLou wilt delen. De groepsdeelnemers kunnen op de link klikken, hun naam in het volgende scherm invullen en vervolgens antwoord geven. Als er een vinkje voor het antwoord staat, is de stem automatisch opgeslagen.

Alle antwoorden vind je in de LouLou-app terug onder het ronde icoontje (klok) rechts bovenin de app.

Screenshot van LouLou

Antwoord op je vraag krijgen

Je kunt LouLou gebruiken om een datum te prikken maar ook om antwoord te krijgen op vragen als: Wie is welke dag op kantoor? Wie gaat er volgende week donderdag mee naar de bioscoop? Wat willen jullie vanavond eten? Welke datum komt jullie het beste uit voor een etentje?

Via het tabblad 'Antwoorden' kun je je algemene vraag stellen. Vul hier je vraag en de mogelijke antwoorden in. Hierbij kun je tevens aangeven of meerdere antwoorden en antwoorden toevoegen mogelijk zijn.

Screenshot van LouLou

Daarna volg je weer de volgende stappen zoals hierboven: klik linksboven op de verzendknop (pijl) en selecteer vervolgens WhatsApp en de groep waar je de LouLou wilt delen.

Screenshot van LouLouOok de resultaten voor de vragen vind je in de LouLou-app terug onder het ronde icoontje (klok) rechts bovenin de app.

LouLou downloaden

Om een datum te prikken of een vraag te stellen, moet je eerst de gratis app downloaden in de Play Store. Als je alleen een vraag via LouLou wilt beantwoorden, heb je de app niet nodig. Je geeft antwoord via de link in WhatsApp. Op deze manier kun je snel een vraag stellen aan je vrienden of een datum prikken met je familie zonder daarvoor te hoeven registreren en inloggen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram, Telegram en Twitter.

Simpele datumprikker - LouLou

Simpele datumprikker - LouLou

LouLou helpt je om je WhatsApp-groepsgesprekken clean te houden wanneer je dingen wilt afspreken. Met een simpel design en zonder registratie. Je kunt eenvoudig ding ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk