WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS, zo werkt het

WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je overstapt van een Androidtelefoon naar een iPhone, wil je natuurlijk al je chats uit WhatsApp overzetten op je nieuwe telefoon. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Android

Vorig jaar maakte WhatsApp het al mogelijk om je chats van iOS naar Samsung-telefoons over te zetten. Daarna breidde het de functie uit naar telefoons met Android 12 of hoger en Pixel-telefoons. In de onderstaande artikel lees je hoe je je WhatsApp chats, foto’s, video’s, afbeeldingen en andere media overzet van een iPhone naar een Samsung-telefoon of Pixeltelefoon. Je raakt dus niks kwijt.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Android

Voorheen was het alleen mogelijk is om je chats over te zetten tussen telefoons met hetzelfde besturingssysteem. Mark Zuckerburg, CEO van Facebook, laat nu weten dat mensen met een Android nu ook hun chats kunnen overzetten naar een iPhone. Hiermee voldoet hij aan één van de meest gevraagde functies voor mensen die overstappen naar een iPhone. Om je WhatsApp-gegevens over te zetten volg je onderstaande stappen. Je hebt wel een iPhone met iOS 15.5 of nieuwer nodig, meldt iCulture. Zij geven ook aan dat zowel je Android-toestel als je iPhone op hetzelfde netwerk moeten zijn aangesloten.

  1. Installeer de Stap over op iOS-app van Apple op je Androidtelefoon
  2. Volg de stappen in de app 
  3. Kies tijdens het instellen van de iPhone voor Zet over vanaf Android
  4. Installeer WhatsApp op je iPhone en registreer je met je telefoonnummer
  5. Al je WhatsApp chats, foto’s, video’s, afbeeldingen en andere media worden nu overgezet naar je nieuwe iPhone

Je kan de cloudback-upfunctie van WhatsApp vervolgens gebruiken om je chatgeschiedenis te bewaren. Voor iOS wordt hiervoor iCloud gebruikt, terwijl de chatgeschiedenis van Android-telefoons in Google Drive staat.

Met de Stap over op iOS-app kan je al je gegevens migreren naar een iPhone of iPad, waaronder contactinformatie, foto's, video's en agenda's. Nu de WhatsApp-chats daar ook bij zitten, wordt het voor mensen ook aantrekkelijker om over te stappen naar een iPhone. Wij hopen natuurlijk dat ze dan niet doen.

Stap over op iOS

Stap over op iOS

Met de app Stap over op iOS kun je eenvoudig overstappen van Android naar iOS. Je kunt eenvoudig al je gegevens migreren naar een iPhone of iPad, waaronder contactin ..

Meer WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast drie van de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk