WhatsApp bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies als eerste

WhatsApp bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies als eerste

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wil je graag de nieuwste functies van WhatsApp als eerste testen? Meld je dan aan als bètatester. Dat kan heel eenvoudig via deze twee stappen.

Wat zijn bèta-apps in de Google Play Store?

Bèta-apps zijn nieuwere en experimentelere versies van bestaande apps. Het kan dus zijn dat deze apps minder goed werken dan de bestaande apps, het zijn immers testversies. De bèta-app kan bijvoorbeeld crashen of bepaalde functies werken niet goed. Neem je dat risico graag voor lief, dan heb je als voordeel dat je de nieuwste functies als eerste kan testen.

WhatsApp bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies als eerste

Deelnemen aan een bètaprogramma in de Play Store

Meedoen aan WhatsApp Beta

WhatsApp heeft ook zo'n bètaversie waarin nieuwe functies worden getest, die pas (veel) later voor iedereen beschikbaar komen. Als jij aan de slag wilt gaan met deze testversie, dan kun je aanmelden voor het bètaprogramma. Voor sommige apps geldt helaas wel dat er een beperkt aantal gebruikers hieraan kan deelnemen. Dat geldt ook voor het bètaprogramma van WhatsApp. Dit programma is vaak vol, en er worden alleen nieuwe plekken vrijgegeven als huidige testers het programma verlaten of als de ontwikkelaar meer gebruikers toestaat. Gelukkig is er een app die een seintje geeft als er een plekje in het bètaprogramma van een app vrijkomt. Die app vind je hier.

Als je dan een seintje krijgt dat er een plek voor de WhatsApp Beta is, dan kun je je als volgt aanmelden als bètatester:

1. Ga naar deze pagina van de Play Store en zorg dat je bent ingelogd met je Google-account.

2. Klik op 'Tester worden'

3. Klaar!

Alle nieuwe updates van deze testversie van WhatsApp worden vervolgens automatisch verspreid via de Play Store, net als bij de 'gewone' app. Afmelden voor de test kan via dezelfde pagina om vervolgens op het programma verlaten te klikken.

Gerelateerde artikelen

Alle WhatsApp tips

De desktopversie van WhatsApp heeft ook een bètaprogramma. Daarvoor kun je je hier aanmelden. Daarnaast kun je ons complete WhatsApp overzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld vinden. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

Ga jij je aanmelden voor de bèta van WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk