Tip: zo zet je een cloud-back-up van WhatsApp terug

Tip: zo zet je een cloud-back-up van WhatsApp terug

WhatsApp back-up

Het is sinds geruime tijd mogelijk om automatische back-ups van je chatgesprekken, foto's en video's via Google Drive te maken. Dat komt uitermate van pas als je smartphone is gestolen of van smartphone wisselt. Er wordt namelijk automatisch een cloud-back-up in Google Drive gemaakt als je deze mogelijkheid hebt ingeschakeld. Deze back-up kun je dan ook eenvoudig weer herstellen op je nieuwe smartphone. Hoe je deze automatische cloud-back-up inschakelt, lees je hier.

Hoe zet ik een cloud-back-up terug?

Wil je nu een cloud-back-up vanuit Google Drive terugzetten op een nieuwe telefoon? Volg dan onderstaande stappen.

1. Installeer WhatsApp op de nieuwe telefoon

2. Tik op 'Akkoord en doorgaan'

3. Verifieer je telefoonnummer door deze in te vullen

4. Tik op 'Volgende' en op 'Ok'

5. Heb je verificatie in twee stappen ingeschakeld, dan zul je de sms-registratiecode en de pin moeten invullen

6. Tik op de groene knop 'Herstellen' om de gevonden cloud-back-up terug te zetten

Cloud-back-up van WhatsApp terugzetten

Zijn er problemen met het terugzetten van de cloud-back-up vanuit Google Drive? Controleer dan of je de back-up probeert te herstellen met hetzelfde telefoonnummer en Google-account als waarmee de back-up is gemaakt. Check ook of er genoeg ruimte vrij is op je telefoon om de back-up te herstellen en of je Google Play Services hebt geïnstalleerd op je telefoon. Het kan ook zijn dat je internetverbinding hapert. Wissel dan even van mobiel netwerk naar een wifi-netwerk.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties