Werken Apple Airpods met een Android-telefoon?

Werken Apple Airpods met een Android-telefoon?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

AirPods zijn de erg populaire draadloze oortjes van Apple. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, werken deze oortjes ook met een Android-smartphone, al moet je dan wel enkele functies missen. We leggen uit hoe je AirPods met Android verbindt.

AirPods met Android verbinden

AirPods krijgen telkens lovende kritiek vanwege van hun goede geluid, in het bijzonder bij de AirPods Pro. Zoals we dat vaker zien bij producten van Apple, kopiëren heel wat fabrikanten het kenmerkende design van de AirPods. Maar als je geïnteresseerd bent in Apples oortjes en je hebt een Android-smartphone, dan hoef je je geen zorgen te maken. AirPods werken met Android-telefoons en de belangrijkste functies werken gewoon.

Als je AirPods wil gebruiken samen met een Android-telefoon dan moet je ze bij het eerste gebruik koppelen. Bij iPhones verschijnt er meteen een pop-up-melding op het scherm waarmee je kan verbinden, maar op Android-telefoons zijn er een paar extra stappen nodig:

  1. Druk op de knop aan de achterkant van het doosje van de AirPods
  2. Veeg op je telefoon omlaag en houdt de bluetooth-knop ingedrukt
  3. De AirPods moeten verschijnen tussen alle gedetecteerde bluetooth-apparaten
  4. Tik erop om te koppelen
  5. Je oortjes kunnen daarna wel automatisch verbinding maken met je telefoon

Deze functies zal je missen

De belangrijkste functies van je AirPods blijven gewoon werken. Denk aan de gebarennavigatie, active noise cancelling (ANC), de transparantiemodus. Het is zelfs mogelijk om de Google Assistent te gebruiken op de oortjes van Apple.

Toch zal je er vrede mee moeten nemen dat een aantal mogelijkheden exclusief werken op iPhones. We maken een opsomming:

  • De Siri-spraakassistent
  • Spatial audio, ofwel het gevoel dat geluid om je heen weerklinkt
  • Aanpassingen aan de gebarennavigatie van de AirPods
  • Het Find My-netwerk van Apple, ofwel een functie waarmee je verloren AirPods kan opsporen
  • Draagdetectie, een functie die media automatisch pauzeert als je de oortjes verwijdert

Gerelateerde artikelen

AirPods-alternatieven

Uiteraard zijn er ook uitstekende draadloze oortjes die wel volledig werken op Android-smartphones. Neem nu de nieuwe Google Pixel Buds Pro: Googles antwoord op de AirPods. We waren ook in onze review ontzettend enthousiast over de nieuwe Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Huawei bracht zijn premium FreeBuds Pro 2 uit en Sony's LinkBuds S hebben een heel bijzonder ontwerp.

Je kan al onze reviews van oortjes en koptelefoons ontdekken in dit overzicht. Gebruik jij al AirPods op je Android-telefoon of overweeg je om de oortjes te kopen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips voor oortjes en koptelefoons? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Huawei FreeBuds Pro 2
Huawei FreeBuds Pro 2
Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei FreeBuds Pro 2

De Huawei FreeBuds Pro 2 zijn volledig draadloze oordopjes met noise cancellation en je kan ze beschouwen als het topmodel in Huawei's oordopjesassortiment. De oortjes zijn net als de FreeBuds Pro uitgerust met 11 mm audiodrivers die moeten zorgen voor 11 mm voor een krachtige bas en een breed audiobereik, van 14Hz to 48kHz.

€ 199,99

Winkelen op:

Sony LinkBuds S
Sony LinkBuds S
Sony LinkBuds S

Sony LinkBuds S

De Sony LinkBuds S zijn zeer kleine en lichte oordopjes van slechts 4,8 gram waardoor je ze makkelijk een hele dag in kunt hebben. De LinkBuds S komen met digitale noisecancelling, goede gesprekskwaliteit voor telefoongesprekken en een accuduur van 6 uur. Ze zijn IPX4 waterbestending en gemaakt van gerecycled plastic.

€ 200

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk