Werken AirTags ook op je Android-telefoon? Ja en nee

Werken AirTags ook op je Android-telefoon? Ja en nee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De AirTags-trackers van Apple dienen om verloren spullen terug te vinden. Ze werken niet met een Android-telefoon, in de zin dat je zelf geen AirTag kan instellen. Toch kan je anderen wel helpen om hun spullen terug te vinden.

AirTag en Android

Lang voordat Apple met zijn AirTag-tracker kwam had je al heel wat andere trackers, zoals die van Tile, die werken met Android. Airtags zijn populair geworden, omdat iPhones van andere gebruikers kunnen helpen om verloren spullen te detecteren. Dat werkt via het zogenaamde Apple Find My-netwerk. Je kan een AirTag overal aan hangen, om daarna hun locatie via bluetooth te achterhalen. De accessoires kunnen ook kabaal maken, zodat je ze makkelijker vindt.

Als Android-gebruiker ben je eigenlijk helemaal niets met een AirTag. Je kan ze niet instellen op je telefoon, omdat ze alleen werken met iOS. Toch heeft Apple wel gedacht aan een app waarmee Android-gebruikers kunnen helpen om AirTags te vinden die door hun eigenaar worden gezocht. Tracker Detect, zo heet de app. Je kan de verloren AirTag geluid laten afspelen en achteraf kan je meer info over de tracker ontdekken door je telefoon via NFC dichtbij te houden. Tracker Detect heeft een lage score van 2,7 in de Play Store.

Trackers van Tile

Trackers van Tile

Wat zijn AirTag-alternatieven?

Android-gebruikers kunnen aan de slag met de Samsung SmartTag. Die werkt op een vergelijkbare manier als de AirTag. Samsung-telefoons van andere eigenaars helpen om verloren Smarttags terug te vinden. Dat kan met alle apparaten die deelnemen aan het Galaxy Find Network in de SmartThings-app. SmartTags hebben ook veel compatibele accessoires, zoals dit systeem om een verloren fiets terug te vinden.

De producten van Tile hebben ook troeven achter de hand. Het handigste is misschien wel de verschillende groottes en vormen waarin deze trackers beschikbaar zijn. Naast de rechthoekige 'Mate'-tracker, is er nog een dun model dat in je portefeuille past en een compacte sticker die je overal aan kleeft.

Gerelateerde artikelen

Tracker van Google

Er is ook in Android-land is heel wat aan het bewegen als het om trackers gaat. Volgens verschillende geruchten werkt Google aan een eigen tracker en ook een platform waarmee meerdere soorten van apparaten helpen om verloren spullen terug te vinden. Niet alleen telefoons, maar ook bluetooth-speakers, oortjes en smarthome-apparaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk