Wachtwoord van je Google-account vergeten? Dit moet je doen

Wachtwoord van je Google-account vergeten? Dit moet je doen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is belangrijk om de inloggegevens van je Google-account veilig te houden. Als je je wachtwoord of e-mailadres bent vergeten, kun je weer in je account via de stappen in dit artikel. Alleen dan kun je je Google-account en de verschillende Google-diensten zoals Gmail, Foto's en Google Play weer gebruiken zoals je gewend was.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Weet je je gebruikersnaam/e-mailadres nog maar je wachtwoord niet? Volg dan deze stappen.

 1. Open deze website en voer je e-mailadres of telefoonnummer in
 2. Klik op Volgende
 3. Heb je je telefoon gekoppeld aan je Google-account? Dan ontvang je een melding op de telefoon. Tik op Ja.
 4. Heb je een herstelmailadres gekoppeld aan je Google-account? Typ dan het laatste wachtwoord dat je je kunt herinneren en klik op Volgende. Klik op Probeer het op een andere manier. Je ontvangt nu op het herstelmailadres een code. Vul de verificatiecode in op de website
 5. Reset je wachtwoord als daarom wordt gevraagd. Kies een sterk wachtwoord dat je nog niet eerder met dit account hebt gebruikt en klik op Wachtwoord opslaan

Een herstelmailadres is een e-mailadres dat je hebt opgegeven als back-up voor je Google-account. Als je een verificatiecode naar je herstelmailadres laat sturen, kun je je account weer openen en je persoonlijke gegevens bekijken. Hoe je een herstelmailadres maakt, lees je hier.

Wat is een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is voor een hacker. Een sterk wachtwoord moet minimaal 12 karakters lang zijn en een combinatie zijn van kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Een goed voorbeeld van een sterk wachtwoord is !h@rd2gu3ss.

Hieronder vind je een paar tips voor het maken van een sterk wachtwoord en check ook zeker onze 5 tips voor sterkere wachtwoorden.

 • Gebruik geen persoonlijke informatie in je wachtwoord, zoals je naam, geboortedatum of adres.
 • Gebruik geen wachtwoorden die je eerder hebt gebruikt voor andere accounts.
 • Maak voor elk account een uniek wachtwoord.
 • Gebruik een wachtwoordbeheerder om je wachtwoorden op te slaan.
 • Zet tweefactorverificatie (2FA) in om je account te beveiligen.

Gerelateerde artikelen

Ik ben mijn e-mailadres vergeten

Weet je je wachtwoord nog maar ben je je gebruikersnaam/e-mailadres vergeten? Volg dan deze stappen.

 1. Open deze website en voer je telefoonnummer of herstelmailadres in 
 2. Geef de naam in je Google-account op
 3. Google stuurt een verificatiecode naar het e-mailadres dat bij deze naam hoort
 4. Vul de verificatiecode in op de website
 5. Je ziet een lijst met gebruikersnamen die overeenkomen met je account

Ben je je telefoon kwijt of is hij misschien gestolen? In zulke gevallen zijn ook verschillende stappen die je kan doen om hem terug te vinden of de geleden schade te beperken. Deze stappen vind je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

AW Basics tips

Dit is een AW Basics-artikel. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto's, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics, download onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter om op de hoogte te blijven van alle Android-tips.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk