Ontdek 7 verborgen Google Maps functies die je nog niet kende

Ontdek 7 verborgen Google Maps functies die je nog niet kende

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Maps is een van de meest populaire navigatie-apps ter wereld. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die de weg moet vinden, of je nu in je eigen stad of in een vreemde stad bent. Maar wist je dat Google Maps nog veel meer kan dan alleen je de weg wijzen? Er zijn namelijk een heleboel verborgen functies die je misschien nog niet kent. In dit artikel laten we je een aantal van deze verborgen functies zien.

1. Afstand meten

Je kunt de afstand tussen twee punten op de kaart meten. Dit is handig als je bijvoorbeeld wil weten hoe lang het is van je huis naar het park. Om de afstand te meten, plaats je twee vingers op de kaart en sleep je ze naar de gewenste positie. De afstand wordt dan weergegeven in de onderstaande balk.

Gerelateerde artikelen

2. Vertrek- of aankomsttijd instellen

Als je een route in Google Maps plant, kun je een vertrek- of aankomsttijd instellen. Dit is handig als je wil voorkomen dat je te vroeg of te laat bent. Om een vertrek- of aankomsttijd in te stellen, ga je als volgt te werk:

 1. Open Google Maps en zoek naar je bestemming.
 2. Klik op de blauwe pijl om de route te starten.
 3. Klik op het icoontje met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm.
 4. Selecteer "Vertrek- of aankomsttijd instellen".
 5. Stel de gewenste tijd in.
 6. Klik op "OK".
Ontdek 7 verborgen Google Maps functies die je nog niet kende

3. Offline kaarten gebruiken

Je kunt ook kaarten offline opslaan. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op reis bent en geen internetverbinding hebt. Om een kaart offline op te slaan, open je de kaart en klik je op het menupictogram. Selecteer vervolgens "Offline kaart downloaden". Selecteer het gebied dat je wilt downloaden en klik op de knop "Downloaden". De kaart wordt dan gedownload naar je apparaat.

Gerelateerde artikelen

4. Eco-vriendelijke routes kiezen

Eco-vriendelijke routes in Google Maps zijn routes die zijn geoptimaliseerd voor een lager brandstofverbruik. Deze routes worden bepaald op basis van een aantal factoren, zoals het type weg, het aantal stoplichten en de hoogteverschillen. Eco-vriendelijke routes kunnen je helpen om geld te besparen op brandstof en de CO2-uitstoot te verminderen.

Om een eco-vriendelijke route te vinden, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open Google Maps en zoek je bestemming.
 2. Klik op de knop "Routebeschrijving".
 3. Klik op de knop "Routeopties".
 4. Selecteer de optie "Eco-vriendelijke route".
 5. Klik op de knop "Start routebeschrijving".

Google Maps zal dan een eco-vriendelijke route voor je berekenen. De eco-vriendelijke route zal op de kaart worden weergegeven met een groen symbool.

5. Live verkeer bekijken

Je kunt ook live verkeer informatie bekijken in Google Maps. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoe lang het duurt om van je huis naar het werk te rijden. Om live verkeer informatie te bekijken, open je de kaart en klik je op de knop "Verkeer". Google Maps zal dan een kaart van het verkeer weergeven. Je kunt dan zien waar er files zijn en hoe lang deze duren.

Ontdek 7 verborgen Google Maps functies die je nog niet kende

6. Vertrektijden in de buurt bekijken

Vertrektijden in de buurt bekijken in Maps is een handige manier om te zien wanneer de volgende bus, trein, tram of metro aankomt bij een halte in de buurt. Om vertrektijden in de buurt te bekijken, open je de Google Maps-app en zoek je naar de halte die je wilt bezoeken. Tik vervolgens op de halte en de vertrektijden worden weergegeven in de onderste balk. Je kunt ook de vertrektijden filteren op vervoermiddel, zoals bus, trein, tram of metro.

Hier zijn enkele tips voor het bekijken van vertrektijden in de buurt:

 • Zorg ervoor dat je locatievoorzieningen zijn ingeschakeld in de Google Maps-app.
 • Zoek naar de halte die je wilt bezoeken.
 • Tik op de halte en de vertrektijden worden weergegeven in de onderste balk.
 • Je kunt de vertrektijden filteren op vervoermiddel.
 • Je kunt ook de vertrektijden voor de volgende 30 minuten bekijken.

7. Snelheid controleren

De snelheidsmeter in Google Maps is een handige functie die je helpt om je snelheid tijdens het rijden in de gaten te houden. De snelheidsmeter is beschikbaar in de navigatiemodus en in de kaartmodus en je kunt hem via profielfoto -> Instellingen -> Navigatie-instellingen in Maps inschakelen.

Om de snelheidsmeter te gebruiken in de navigatiemodus, open je Google Maps en start je een routebeschrijving. In de navigatiebalk zie je dan je huidige snelheid staan. Hierdoor kun je goed in de gaten houden dat je je aan de maximumsnelheid houdt, zodat je veilig op de weg kunt blijven.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van verborgen Google Maps functies. Er zijn nog veel meer functies die je kunt ontdekken. Weet jij er een paar die je vaak gebruikt? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk