Zo verberg je in Telegram je telefoonnummer in chats

Zo verberg je in Telegram je telefoonnummer in chats

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Telegram kan je in gesprekken je telefoonnummer onzichtbaar maken. Dat is in het bijzonder handig in het geval van groepsgesprekken waar je praat met onbekende personen. We leggen je uit waar je de privacyfunctie kan vinden.

Telegram telefoonnummer verbergen

Deze maand bespraken we dat er in WhatsApp geen manier is om anoniem te chatten, vermits de app verlangt dat je telkens je telefoonnummer aan een WhatsApp-account koppelt. Dat wil gelukkig niet zeggen dat er helemaal niets kan doen op WhatsApp, maar in Telegram is het makkelijker om te chatten terwijl je telefoonnummer verborgen is.

Er zijn drie instellingen omtrent andere gebruikers die je telefoonnummer kunnen zien: Iedereen, Mijn contacten en Niemand. De enige extra uitleg die daarbij benodigd is, gaat over 'Mijn contacten'. Met die instelling kunnen enkel de mensen die je telefoonnummer op hun telefoon hebben opgeslagen in de berichten-app jouw nummer zien. We leggen uit waar je deze drie opties vindt:

  1. Druk in Telegram links op het hamburgermenu en kies dan Instellingen
  2. Kies Privacy en veiligheid
  3. En tik onder Privacy op Telefoonnummer
  4. Vervolgens kies je onder Wie kan mijn telefoonnummer zien voor Iedereen, Mijn contacten of Niemand
De juiste instelling in Telegram

De juiste instelling in Telegram

Veranderingen voor WhatsApp?

Anders dan WhatsApp is Telegram een berichten-app die bekend staat om gesprekken in grotere groepen. Het is dus erg logisch dat mensen er meer geneigd zijn om hun telefoonnummer af te schermen. We weten dat WhatsApp eveneens werkt aan een functie waarmee je met grotere groepen mensen in contact staat. Het valt nog af te wachten of de app daarmee ook nieuwe instellingen rond privacy introduceert.

Gerelateerde artikelen

Ga jij deze instelling gebruiken om je telefoonnummer in Telegram te verbergen? Misschien vind je het juist handig dat mensen makkelijk je contactgegevens vinden in de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Telegram
Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk