Zo verander je de naam van je Android-telefoon of tablet

Zo verander je de naam van je Android-telefoon of tablet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je hebt misschien al eens gezien, een verwijzing naar de Android-telefoon, de Wear OS-smartwatch of de tablet die je gebruikt. Alleen zie je dan niet simpelweg de naam van het model, maar wel een onhandige code. We leggen uit hoe je de naam van je smartphone of tablet kan vervangen.

Naam van je Android-apparaat wijzigen

De naam van je Android-apparaat is te zien in onder meer de Play Store, de Google Assistent, in 'Vind mijn apparaat', maar ook wanneer je je Android-toestel verbindt met je auto of een pc. Dat kan je zowel merken wanneer je hem via een usb-kabel verbindt, als via bluetooth.

Zeker is dat je liever een herkenbare naam ziet dan een moeilijke cijfercode, en het valt op dat het ene smartphonemerk al beter is met zijn naamgeving dan het andere. Samsung is bijvoorbeeld een van de merken die bekend staat om zijn codenamen als apparaatnaam.

Gelukkig is het erg makkelijk om de naam van je Android-apparaat te wijzigen, tenminste als je weer waar je moet zoeken. We tonen je als eerste uit hoe je de naam van je apparaat kan wijzigen op je telefoon, en daarna doen we hetzelfde via het web.

Naam wijzigen in Android
 1. Open de Vind mijn apparaat-app op je telefoon.
 2. Kies je Google-account om door te gaan
 3. Vul je wachtwoord in en kies Inloggen
 4. Kies het juiste apparaat bovenaan
 5. Druk rechts op het menu met de drie puntjes en kies Naam apparaat wijzigen
 6. Bevestig met Naam wijzigen
Naam wijzigen op het web
 1. Bezoek de website van de Google Play Store
 2. Log in indien nodig en druk rechtsboven op het profielicoontje van je Google-account
 3. Klik op Bibliotheek en apparaten
 4. Kies het Apparaten-tabblad
 5. In het invoervak typ je een andere naam

Meer handige tips

Weet je trouwens hoe je de Vind mijn apparaten-app het beste kan gebruiken wanneer je je telefoon ben kwijtgeraakt? In dit artikel bespreken we twee verschillende manieren om hem weer terug te vinden. En kijk zeker ook naar deze zeven instellingen die je maar beter verandert op je Android-apparaat.

Gerelateerde artikelen

Had jouw Android-telefoon, tablet of Wear OS-horloge een onhandige code als naam? Heb je hem gewijzigd in de modelnaam van je smartphone, of kon je het niet laten om een andere grappige naam te kiezen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tipartikelen op Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

Tips

Dit vind je misschien ook leuk