Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is bijna Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Wil jij jouw (geheime) liefde verrassen met een leuk bericht via WhatsApp? Dat is heel eenvoudig.

Bewegende kerst- en nieuwjaarswensen

Gifjes zijn bewegend plaatjes of een korte video's zonder geluid. Ze duren een paar seconden en je kan ze erg goed gebruiken om een bepaalde situatie weer te geven, zoals een collega die iets verkeerd gedaan heeft of jij in de sportschool. Valentijnsdag is natuurlijk ook een geschikt moment om je liefde te verrassen. Je kan op verschillende manieren zo'n gifje via WhatsApp versturen en de eerste manier is via WhatsApp zelf.

Via WhatsApp een gifje sturen

Open hiervoor WhatsApp en vervolgens een (groeps)gesprek waarin je een gifje wilt delen.

  1. Tik op de smiley links in het invoerveld
  2. Tik in het midden onderin op GIF
  3. Druk op het vergrootglas om te zoeken naar een gifje
  4. Typ hier termen als 'Valentijn', 'valentijnsdag', 'valentine', 'nieuwjaar' of 'new year' en tik op het vergrootglas om te zoeken
  5. Tik nu op de gif die je wilt sturen en voeg eventueel een onderschrift toe 
  6. Tik op verzenden om de gif te versturen
Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

Via een andere app een Valentijn sturen

Je kan ook andere apps gebruiken om romantische gifjes of plaatjes te zoeken. We hebben er een aantal hieronder voor je opgesomd.

1. GIPHY

GIPHY bevat naar eigen zeggen de grootse database met gifjes, clips en stickers. Je kan deze database via hun app doorzoeken en delen met je liefde in WhatsApp.

GIPHY: GIF & Sticker Keyboard & Maker

GIPHY: GIF & Sticker Keyboard & Maker

Giphy is het walhalla voor GIF-liefhebbers. Met de nieuwste versie kun je naar hartenlust GIFs delen via praktische alle apps op je smartphone.  ..
Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

2. Gboard

Je kan in WhatsApp ook gifjes te versturen via de toetsenbordapp Gboard. Heb je Gboard op je telefoon staan? Tik dan op de knop naast je spatiebalk met de smiley, Tik dan op 'GIF' onderin beeld, en vul je zoekopdracht in het venster links om te zoek naar Valentijn-gifs. De gifjes zijn afkomstig van Tenor, het gifjes-platform dat Google in 2018 heeft overgenomen.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

3. GIF Keyboard by Tenor

GIF Keyboard by Tenor is dus een van de platformen waar je leuke gifjes kunt vinden. Je vindt er niet alleen de leukste gifjes, maar ook 'trending'-plaatjes en je kan er je eigen gifs uploaden. Daarnaast was Tenor een van de eersten die met een speciaal gif-toetsenbord uitkwam.

GIF Keyboard by Tenor

GIF Keyboard by Tenor

Met Tenor kun je de leukste gif'jes vinden en weer versturen. Ook kun je je eigen creaties toevoegen aan de database. ..

4. Gif Maker

GIF Maker laat je niet alleen zoeken naar leuke gifs, je kan er ook je eigen gifs maken. Deze app kan trouwens nog veel meer. Hoe de app precies in zijn werk gaat, leggen we hier uit.

GIF Maker  - GIF Editor

GIF Maker - GIF Editor

Op het internet nemen gif's en memes soms de bovenhand in informele gesprekken. Gif's zijn korte animaties die in een kleinere bestandsgrootte hebben ..
Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Leuke Valentijn gifjes sturen via WhatsApp, zo doe je dat

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk