5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

Ga je komend weekend erop uit met de trein? Dan hebben we 5 tips voor je die je helpen om zo verantwoord, ontspannen én voordelig mogelijk te reizen.

Reizen met de NS-app

Heb je een dagje Keukenhof gepland, of wil je het Rijksmuseum in Amsterdam bezoeken? Als je met de trein reist, kan je deze heel makkelijk met de NS-app plannen. De NS-app zit namelijk vol met handige functies. Wist je bijvoorbeeld dat je met de app van deur tot deur kunt reizen? Dat je kunt zien waar de winkels en OV-fietsen zijn op je aankomststation? En dat je zelfs live kunt zien of je trein of bus er al aan komt? Wel zo handig als je nog even een kop koffie wil halen. Kijk dan gelijk ook even waar je in de trein moet stappen voor de meeste kans op een zitplaats. We geven je alvast 5 handige tips voor een onbezorgde reis.

NS
Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

Meer info

1. Drukte-indicator in de NS-app

De Drukte-indicator in de NS-app geeft aan welke drukte je in de trein kunt verwachten. Dit wordt weergegeven door 1, 2 of 3 poppetjes. Een rood uitroepteken naast de poppetjes geeft aan dat er een kortere trein rijdt dan gepland. Hierdoor kan het mogelijk drukker zijn dan verwacht. Zo zie je of een trein eerder of later minder druk is, waardoor je prettiger reist.

5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

2. Meld je reis aan via de Treinwijzer

Als je je treinreis vooraf aanmeldt via de Treinwijzer in de app, krijg je meer inzicht in de verwachte drukte per trein. Hoe meer reizigers hun reis aanmelden, hoe nauwkeuriger de voorspelling is. Daarnaast krijg je een melding als de verwachte drukte toeneemt. Je kan dan zelf bepalen om een trein later te pakken. Je kan overigens ook op bepaalde trajecten inzien hoe druk de trein is per coupé.

Lees ook
5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

3. Van klasse wisselen

Je kunt, zelfs wanneer je al in de trein zit, nog van klasse wisselen. Bijvoorbeeld tóch naar de 1e klasse, als je even rustig wilt kunnen werken. Wissel voor één reis óf voor een langere periode.

Wist je trouwens dat je precies kunt zien waar de eerste en tweede klasse coupés zijn? Dat is mogelijk door de strepen die op de coupé zijn geplaatst. Een coupé met een blauwe streep onder de ramen bevat geheel of deels eerste klasse, afhankelijk van hoe lang deze streep is.

4. Van klasse wisselen

Je kunt, zelfs wanneer je al in de trein zit, nog van klasse wisselen. Bijvoorbeeld tóch naar de 1e klasse, als je even rustig wilt kunnen werken. Wissel voor één reis óf voor een langere periode. Je kan dit ook doen met NS Flex.

5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

5. Korting op treinreizen

Reizigers kunnen met korting tot wel 60 procent reizen. Daarvoor moeten ze aan twee voorwaarden voldoen en die vind je in dit artikel. Uiteraard scheelt het ook om in te reizen tijdens de daluren. De daluren, oftewel de tijden buiten de ochtend- en middagspits, zijn op werkdagen van 0.00 - 6.30 uur, van 9.00 - 16.00 uur en van 18.30 - 0.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

Lees ook

6. In de buurt-functie

Met de In de buurt-functie in de NS-app kun je in één oogopslag te checken welke voorzieningen er allemaal bij jou ‘in de buurt’ zitten. Zo zie je op de kaart waar stations, bushaltes, winkels zijn maar ook op welke plek je bijvoorbeeld een OV-fiets kunt pakken. Dat is vooral handig als je haast hebt en voor het uitstappen even snel wilt zien waar je de bus moet pakken.

5 tips voor ontspannen treinreizen met de NS-app

Meer tips

In dit artikel kom je achter hoe je het beste kunt reizen met de NS-app. Je kan ook als eerste de nieuwste functies testen in de app NS Lab. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp. Er zijn natuurlijk meer OV-apps. Daarvoor hebben we dit handige overzicht gemaakt.

Gebruik jij de NS-app? Ben je er tevreden over of gebruik je liever een alternatief? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties