Tip: zo zoek je in Google Foto's razendsnel op datum

Tip: zo zoek je in Google Foto's razendsnel op datum

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Foto's kan je gemakkelijk alle foto's en video's van een bepaalde datum opvragen. Je krijgt ze dan in een oogopslag te zien zonder dat je hoeft te scrollen. Het werkt zowel in de app als de desktopversie. We tonen je hoe deze eenvoudige tip werkt.

Google Foto's zoeken op datum

In Google Foto's bestaat het overzicht van al je foto's uit één lange tijdlijn, met je meest recente foto's die je bovenaan vindt. Als je snel alle foto's van één welbepaalde datum wil vinden dan is er een makkelijke manier om dat te doen, want je kan de datum gewoon invoeren in de zoekbalk van zowel de app als de desktopversie van Google Foto's.

Als je op een datum wil zoeken dan gebruik de notering 'maand-dag-jaar', ofwel 'mm-dd-jjjj'. Je vult dus bijvoorbeeld in '12-02-2020' wanneer je alle foto's van 2 december van vorig jaar wil zien. Ze verschijnen dan in een oogopslag in beeld. Gebruik je de webversie op je pc dan kan je ook de zoekbalk gebruiken, maar een andere mogelijkheid is om de url aan te passen, bijvoorbeeld: 'photos.google.com/search/12-02-2020'.

Tip: zo zoek je in Google Foto's razendsnel op datum

Zoeken op datum in de app

Gerelateerde artikelen

Slimmere filteropties

Wie Google Foto's in het Engels op zijn of haar telefoon gebruikt, kan nog veel meer met datums in de zoekbalk. Je kan bijvoorbeeld specifiek zoeken naar hondenfoto's op een bepaalde datum met 'dogs 11-14-2017' of je kan zoeken in een tijdsframe. 'dogs 2012-2021'. Het is zelfs mogelijk om alle foto's voor of na een datum te bekijken met 'photos before 1-1-2021' of 'photos after 1-1-2021'. Al blijft het nog wachten tot deze geavanceerde zoekmogelijkheden ook in het Nederlands werken.

Tip: zo zoek je in Google Foto's razendsnel op datum

Je kan ook de url aanpassen om te zoeken op datum

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk