Tip: zo zet je autocorrect uit op Gboard en het Swiftkey-toetsenbord

Tip: zo zet je autocorrect uit op Gboard en het Swiftkey-toetsenbord

Autocorrect is de ene keer een vloek en dan weer een zegen. Soms helpt het je om alsnog fouten te verhelpen voor je vingervlug op verzenden drukt, maar op andere momenten krijg je de meest gênante woordverbeteringen. Wij tonen hoe je het uitschakelt.

Autocorrect op je telefoon

Net zoals onze telefoons zijn ook de virtuele toetsenborden die we erop gebruiken 'smart'. je krijgt namelijk bovenaan slimme suggesties te zien waardoor je minder letters hoeft te typen en de autocorrect kan woorden automatisch verbeteren. je toetsenbord maakt daarvoor gebruik van een woordenboek, en je kan meerdere talen toevoegen zodat je telefoon meer woorden herkent.

Toch gaat het weleens mis met die autocorrect, en dan krijg je soms de meest uiteenlopende situaties waarbij je toetsenbord een bizar woord als verbetering kiest en die dan in een vreemde context plaatst: Erger nog, je kan soms de meest beschamende verbeteringen hebben met autocorrect, en voor je het goed en wel doorhebt, is je bericht al de deur uit. Om die reden is Autocorrect ook de eerste instelling die ik zelf uitschakel op het toetsenbord van een nieuwe telefoon. Wij leggen in onderstaande stappenplannen uit hoe je dat doet voor de populaire Gboard- en Microsoft SwiftKey-toetsenborden.

Autocorrect uitzetten op Gboard

  • Open een willekeurige app waarin je toetsenbord te voorschijn komt en begin met typen
  • Druk op de ronde knop met het pijltje links bovenaan je toetsenbord (links naast de woordsuggesties)
  • Tik op het radericoontje van instellingen
  • Kies 'Tekstcorrectie'
  • Zet 'Automatische correctie' uit

Autocorrect uitschakelen op Microsoft SwiftKey

  • Open de SwiftKey-app
  • Kies 'Typen'
  • Zet 'Automatische correctie' uit

Wist je dat Gboard een functie heeft om razendsnel tekst te plakken? Swiftkey laat je dan weer sinds kort met een handige cursor doorheen tekst navigeren. Gebruik jij de automatische correctie op je telefoon en merk je tussen toetsenborden verschillen in de kwaliteit van de verbeteringen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties