Medische informatie toevoegen aan je telefoon, zo doe je dat

Medische informatie toevoegen aan je telefoon, zo doe je dat

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Medische gegevens in je telefoon kunnen erg belangrijk zijn voor hulpdiensten in geval van nood. In een oogopslag kunnen ze zo bijvoorbeeld je bloedgroep te zien krijgen en allergieën zodat je zo goed mogelijk wordt geholpen. We leggen uit hoe je medische gegevens toevoegt in Android 12.

Medische informatie in Android

Laten we er niet flauw over doen: onze telefoons verzamelen ontzetten veel data. Onze voorkeuren en interesses zijn van hoge waarde voor techbedrijven, omdat ze zo doelgerichte reclame kunnen verkopen. Anderzijds stelt het bedrijven zoals Meta en Google in staat om gratis diensten aan te bieden. Maar als onze telefoons zoveel informatie verzamelen, waarom dan geen relevante medische informatie die je leven kan redden?

In Android 12 kan je medische informatie invullen die on-device wordt opgeslagen. Dat wil zeggen dat de informatie nooit jouw telefoon verlaat. Toch kunnen de gegevens van ontzettend hoge waarde zijn in geval van nood, want hulpdiensten kunnen ze inkijken zonder dat ze over je pincode hoeven te beschikken. Je kan daarnaast ook noodcontacten instellen.

Gerelateerde artikelen

Zo stel je het in 

Belangrijk is dat je de nodige informatie handmatig toevoegt en ook een belangrijke instelling controleert. We leggen uit hoe het werkt in Android 12 met onderstaand stappenplan:

  1. Open de instellingen van je telefoon
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen. De optie moet onder Locatie te zien zijn.
  3. Tik op Medische informatie
  4. Geef meer informatie bij de opties: Naam, Bloedgroep, Allergieën, Geneesmiddelen, Adres, Medische aantekeningen en Orgaandonor
  5. Druk onderaan in Medische informatie op Instelling wijzigen
  6. Zet de optie Toegang tot informatie bij noodgevallen toestaan aan
  7. Ga tweemaal terug tot je weer bij het menu Veiligheid en noodgevallen bent
  8. Kies Contacten voor noodgevallen
  9. Tik op Contact toevoegen en stel zo naar wens een reeks noodcontacten in 
De verschillende medische gegevens

De verschillende medische gegevens

Houd er rekening mee dat je op Samsung-telefoons eerst op een bewerkicoontje dient de tikken voordat je je medische gegevens kan toevoegen. Als je het menu veiligheid en noodgevallen niet vindt, kan je de zoekfunctie van de instellingen proberen. Android-telefoons kunnen ook helpen om te waarschuwen voor aardbevingen. Heb jij je medische data toegevoegd aan jouw smartphone? Geeft dat jou een veiliger gevoel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips voor Android? Download dan onze app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Persoonlijke veiligheid

Persoonlijke veiligheid

Met de app Persoonlijke veiligheid kun je, in het geval van nood, contact opnemen met de meldkamer zonder daarbij te hoeven praten. Als je P ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk