Tip: zo vervaag je je huis in Google Street View

Tip: zo vervaag je je huis in Google Street View

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wil je niet dat jou huis nog te zien is in Google StreetView? Je kan aan Google vragen om het op beeld te vervagen zodat niet iedereen virtueel een kijkje kan gaan nemen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat aanvraagt op je telefoon.

Google Street View huis vervagen

Street View is een ontzettend handige tool in Maps waarmee je virtueel een plaats kan verkennen. Dat is gemakkelijk om even vooraf te doen bij bijvoorbeeld een drukke plaats met een complexe verkeerssituatie wanneer je er straks met de auto of het OV heen moet.

Toch kan niet iedereen appreciëren dat Googles auto's met 360 graden camera's zijn of haar woning op beeld vastleggen waarna de plaatjes ook online verschijnen. Google vervaagt al standaard nummerplaten van auto's en ook herkenbare gezichten, maar wie wil dat een woning ook vervaagd wordt, moet dat dus aanvragen. Google moet in principe altijd op zo'n verzoeken ingaan, maar weet dat je huis dan voor altijd wazig zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Stappenplan

In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je je woning kan laten vervagen:

  • Open Google Maps op je telefoon
  • Voer je adres in en zoek je woning
  • Druk onder Afstand meten op de panoramische foto van je woning om Street View te starten
  • Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en kies Een probleem melden
  • In je browser krijg je nu de pagina te zien waarmee je het vervagen van je huis kan aanvragen. Kies bij Vervaging aanvragen de optie Mijn huis
  • In het tekstvak eronder omschrijf je kort waarom je de vervaging wenst aan te vragen
  • Bij E-mailadres vul je het juiste e-mailadres in
  • Tik op Ik ben geen robot en druk Sturen

Zodra je het verzoek hebt verstuurd ontvang je meteen een e-mail van Google die stelt dat je verzoek wordt beoordeeld. Je krijgt bevestiging wanneer het probleem is behandeld. Als het goed is, zal je dan ontdekken dat je woning niet langer herkenbaar is in StreetView.

Het formulier waarmee je het vervagen aanvraagt

Het formulier waarmee je het vervagen aanvraagt

Adres verbergen voor Google

Recent kwam aan het licht uit een gerechtelijk document in de VS dat Google bewust alle instellingen met betrekking tot privacy diep in menu's heeft verborgen op Android-telefoons. Uit de documenten kwam ook naar voren dat er volgens Jack Menzel, de vice president van Google Maps, maar één manier is waarmee je je thuis- en werkadres voor Google kan verborgen houden, namelijk door willekeurige adressen in te vullen in Maps.

Heb jij je huis al vervaagd in Street View of overweeg je om dat te doen? Ga je ook Google misleiden door een willekeurig adres als je thuis te bestempelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..
Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk