Tip: zo activeer je het nieuwe Material You-uiterlijk van Chrome

Tip: zo activeer je het nieuwe Material You-uiterlijk van Chrome

Android krijgt een nieuw jasje met Android 12 en het Material You-uiterlijk dat recent werd voorgesteld. Je kan de nieuwe vormgeving met meer afgeronde hoeken nu al activeren in Chrome. We tonen je hoe dat werkt.

Chrome Material You-uiterlijk

Android gaat er straks heel anders zien wanneer versie 12 arriveert met het nieuwe Material You-uiterlijk dat je hier uitgebreid kan bekijken. Google heeft dat design vorige week voorgesteld tijdens zijn I/O-evenement. Belangrijk is dat de achtergrond van je startscherm en de interface van je telefoon samenvloeien, maar daarnaast zien we ook meer ronde vormen in Android, en dat geldt dus ook voor Chrome.

Google heeft zelfs nu al een 'flag' klaar waarmee je het nieuwe uiterlijk kan activeren. Chrome flags zijn de experimentele functies van de browser. Verwacht wel geen al te grote veranderingen aan het uiterlijk van de browser, want Material You is in de eerste plaats een aanpassing van het al bestaande Material-uiterlijk. We zien al wel de afgeronde hoeken in de menu's van Chrome, en met onderstaand stappenplan kan jij het ook activeren op jouw toestel.

Tip: zo activeer je het nieuwe Material You-uiterlijk van Chrome
Links: het oude uiterlijk, rechts: het uiterlijk met Material You
Stappenplan
  • Kopieer de volgende link met je telefoon:
      
    chrome://flags/#theme-refactor-android
  • Open Chrome op je telefoon
  • Plak de link in de adresbalk en bevestig
  • Tik onder Theme refactor Android op het dropdownmenu met Default en kies Enabled
  • Kies onderaan Relaunch
  • Druk op de menuknop met de drie puntjes. Is er niets verandert? Ga naar Recente apps, veeg Chrome weg en start de browser opnieuw

Beschikbaarheid

Material You zal vanaf de herfst werken op Android-toestellen wanneer de stabiele versie van Android 12 beschikbaar wordt. We verwachten dat Google ook nog meer van zijn eigen apps en diensten zal bijwerken met het nieuwe thema. Het valt nog af te wachten met wat voor tempo die designwijziging zal plaatsvinden. In dit artikel krijg je alvast een rondleiding door het nieuwe uiterlijk heen.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer