Tip: maak met vrienden of collega's een virtueel whiteboard

Tip: maak met vrienden of collega's een virtueel whiteboard

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Of je nu een vergadering hebt met collega's of je bent actief in een vereniging: zodra je met anderen samenwerkt, dan kan het handig zijn om van een whiteboard gebruik te maken. In Google Meet kan je samen zo'n whiteboard bewerken tijdens een videovergadering.

Whiteboard in Google Meet

Een whiteboard is een ontzettend veelzijdig instrument. enerzijds kan het dienen tijdens een brainstormsessies, maar je kan er ook uitgewerkte ideeën op visualiseren. Google Meet bevat een virtueel Whiteboard dat je samen met anderen kan bewerken.

Op het whiteboard kan je met verschillende soorten van stiften tekenen, je voegt afbeeldingen toe en plakbriefjes, maar je kan ook tekst typen. Als laatste kan je allerlei vormen toevoegen om bijvoorbeeld kaders te maken voor je teksten. Met het gommetje kan je dingen dan weer makkelijk verwijderen. Interessant aan het whiteboard van Google Meet is ook dat je je creaties achteraf kan delen met andere collega's die niet deelnamen aan de vergadering. Zij kunnen het bekijken of verder bewerken.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Tip: maak met vrienden of collega's een virtueel whiteboard

We testten het virtuele whiteboard van Meet met de redactie

Zo bewerk je samen een whiteboard

We leggen je uit hoe je een whiteboard samen met vrienden of collega's kan bewerken in Google Meet.

  1. Plan je vergadering via meet.google.com of via de Google Meet-app
  2. Het is belangrijk dat je de webversie op pc gebruikt om deel te nemen aan de videovergaderingen. Je kan geen whiteboards bewerken via de Meet-app
  3. In de Meet-vergadering druk je op het menu met de drie puntjes en daarna op Whiteboard
  4. Kies Een nieuw Whiteboard starten
  5. Links vind je een balk met alle hulpmiddelen om je whiteboard te bewerken
  6. Je kan je whiteboard achteraf delen via de knop Delen. Zorg ervoor dat je via Algemene toegang instelt of anderen het whiteboard alleen mogen bekijken, of dat ze het ook mogen bewerken

Whiteboard exporteren

Het whiteboard van Google Meet werkt zoals je kan zien via een andere dienst genaamd Google Jamboard. Je kan die ook gebruiken buiten Meet om whiteboards te maken samen met anderen. Al is de combinatie met Meet natuurlijk extra handig, omdat je anderen ook kan horen en zien terwijl je werkt aan het whiteboard.

Gerelateerde artikelen

Je kan een virtueel whiteboard ook buiten Google Jamboard gebruiken, want het is mogelijk om de inhoud van een whiteboard te exporteren als een pdf-bestand. Op die manier kan je de pdf bewerken met andere tools of je kan hem afdrukken, zodat je hem als een echt whiteboard fysiek tegen de muur kan hangen. Gebruikte jij al virtuele whiteboards? Misschien heb je al een andere app die vergelijkbare functies bevat? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Meet? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk