Tip: zo vind je vlot tankstations op je route in Google Maps

Tip: zo vind je vlot tankstations op je route in Google Maps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ben je aan het navigeren in de auto, maar merk je dat je vriend met vier wielen dringend nood heeft aan een tankbeurt? Google Maps helpt je om tankstations op je route te vinden. We leggen uit hoe je het beste een tankstation als extra stop toevoegt.

Google Maps tankstations zoeken

We kunnen allemaal weleens dorstig zijn en dat geldt ook voor onze auto's. Het gebeurt wel eens dat je even het benzinepeil uit het oog verliest en plots merkt dat je onderweg moet tanken. Gelukkig kan Maps je tijdens het navigeren makkelijk helpen.

Terwijl je rijdt kan je via de navigatie-app een extra stop toevoegen. Dat werkt niet alleen voor tankstations, maar bijvoorbeeld ook voor: restaurants, hotels, parkeerplekken of supermarkten. In dit artikel nemen we natuurlijk tankstations als voorbeeld. Maps toont je een overzicht van je route en laat zien welke je op je route tegenkomt. Is er geen tankstation op je route, dan krijg je wel te zien welke de minste omweg vragen en je ziet ook telkens hoeveel minuten je precies langer onderweg bent bij elk van de opties. Vervolgens maak je je keuze en rijden maar.

Stappenplan

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je een tankstation aan je route toevoegt:

  1. Open Google Maps op je telefoon
  2. Druk op de zoekbalk, typ je bestemming in en bevestig
  3. Kies Route
  4. Druk op Start om te navigeren
  5. Rechts druk je op het icoontje met het vergrootglas
  6. Tik op Tankstations
  7. Maak een keuze en tik op het betreffende tankstation
  8. Druk op Extra stop
  9. Maps begeleid je nu naar het tankstation en daarna naar je eindbestemming

Wat met de Google Assistent

Heel wat gebruikers verkiezen om de Google Assistent te gebruiken om Maps te bedienen tijdens het rijden. Je kan ook aan je slimme hulpje vragen: "Navigeer naar het dichtstbijzijnde tankstation", en meteen helpt Maps je voort. Alleen wordt de route naar je eindbestemming dan wel afgebroken, en je weet dan niet of er mogelijk 5 kilometer verderop een tankstation was dat een minder grote omweg vereiste.

Gerelateerde artikelen

Een betere mogelijkheid is om te vragen: "Toon tankstations bij me in de buurt". Je krijgt dan op het scherm hetzelfde overzicht te zien van alle tankstations op je route als bij bovenstaande stappen.

De populairste artikelen over Google Maps
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk