Tip: LastPass-wachtwoorden exporteren en je account verwijderen

Tip: LastPass-wachtwoorden exporteren en je account verwijderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Overweeg je om van LastPass over te stappen naar een andere wachtwoordbeheerder? We leggen je uit hoe je je wachtwoorden kan exporteren zodat je ze makkelijk op een andere dienst kan gebruiken.

LastPass-wachtwoorden exporteren

Voor wie nog niet op de hoogte is van alle feiten: LastPass is voor de tweede keer in een jaar tijd gehackt. Dat gebeurde eerst in augustus 2022 toen hackers met een deel van de broncode aan de haal gingen. Die informatie werd misbruikt voor de tweede aanval waarbij persoonlijke gegevens van gebruikers zijn gestolen. Om welke soort gegevens het gaat en op welke schaal het is gebeurd, is nog niet bekend.

Hackers konden niet bij de wachtwoorden van gebruikers. Het masterwachtwoord wordt namelijk niet opgeslagen door LastPass en de wachtwoordenkluis van gebruikers is ook versleuteld. En toch vormen de feiten van 2022 genoeg redenen voor gebruikers om naar een andere wachtwoordbeheerder over te stappen, want er kunnen in de toekomst mogelijk nog meer cyberaanvallen plaatsvinden.

Zo exporteer je wachtwoorden uit LastPass

We schreven op Androidworld al over de beste gratis wachtwoordbeheerders van het moment en in dat artikel leggen we ook uit waarom wachtwoordbeheerders zo nuttig zijn. Ondanks de problemen bij LastPass, mag je er zeker van zijn dat wachtwoordbeheerders nog steeds de veiligste keuze zijn. Zo'n beheerder is beter dan wachtwoorden die je hergebruikt of die je zelf probeert te onthouden via een Excel-bestand op je pc. Een wachtwoordbeheerder is niet alleen veiliger, maar het zorgt tegelijk ook voor gebruiksgemak.

Gerelateerde artikelen

Maar voor je overschakelt naar een alternatief voor LastPass moet je eerst je wachtwoorden van LastPass exporteren om ze dan in andere wachtwoordbeheer te importeren. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe je dat doet.

 1. Log in op de webversie van LastPass op desktop
 2. Druk op het linker zijmenu en dan op Geavanceerde opties
 3. Kies Exporteren
 4. Je krijgt nu een e-mail van LastPass. Druk in die e-mail op Doorgaan met de export
 5. Ga opnieuw naar de LastPass-website
 6. Druk op het linkse zijmenu en dan op Geavanceerde opties
 7. Kies Exporteren
 8. Vul je LastPass-wachtwoord opnieuw in
 9. Er wordt een .csv-bestand op je pc opgeslagen. Dit kan je in elke wachtwoordbeheerder gebruiken om je wachtwoorden te importeren. Weet je niet hoe dat werkt, bekijk dan de supportinformatie van de wachtwoordbeheerder
 10. Verwijder het .csv-bestand op je pc na het importeren. Doe dat in Windows door het te selecteren en dan op de toetsencombinatie SHIFT+DELETE te drukken
 11. Bevestig het verwijderen met Ja
Je LastPass-wachtwoorden exporteren: zo doe je dat

Zo verwijder je je LastPass-account

Als je een betaald LastPass-account hebt, dien je het abonnement ook stop te zetten en daarna kan je je account verwijderen. Dat stopzetten kan eventueel op deze manier via de Play Store. Wie zijn abonnement daarentegen via de website van LastPass heeft afgesloten, moet de onderstaande stappen volgen. Als je een gratis gebruiker bent van LastPass, kan je meteen aansluiten bij stap '6.' van het onderstaande plan.

 1. Log in op LastPass
 2. Ga via het zijmenu naar Accountinstellingen
 3. Kies naast Koppelingen voor Mijn account
 4. Naast Premium Status kan je kiezen voor Annuleren
 5. Bevestig met Ja
 6. Ga opnieuw in LastPass via het zijmenu naar Accountinstellingen
 7. Kies naast Koppelingen voor Mijn account
 8. Kies naast Bestaande gebruiker de knop Delete Or Reset Account
 9. Druk op Verwijderen
 10. Vul je hoofdwachtwoord in, controleer je e-mailadres en kies E-mail verzenden
 11. Bevestig het verwijderen in de e-mail die je van LastPass ontvangt
Je LastPass-wachtwoorden exporteren: zo doe je dat

Wat denk jij over de gebeurtenissen bij LastPass? Heb jij besloten om je wachtwoorden ergens anders op te slaan en voor welke dienst heb jij gekozen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips van Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk