YouTube-tip: speel gratis muziek zonder dat je de app hebt geopend

YouTube-tip: speel gratis muziek zonder dat je de app hebt geopend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube op de achtergrond

Als je in de YouTube-app een liedje afspeelt, dan stopt meteen de muziek zodra je de app verlaat. Google wil namelijk dat je met het YouTube Premium-abonnement of YouTube Music aan de slag gaat. Die eerste zorgt ervoor dat je meer functionaliteiten ontgrendelt op YouTube en reclame verwijdert en de tweede is een concurrent voor Spotify. Wij vertellen je over een alternatieve methode waarmee je alsnog muziek op de achtergrond kan afspelen via YouTube zonder dat je de app hebt geopend.

Stappenplan

> Open de Chrome-browser en surf naar YouTube.com. Zorg ervoor dat je YouTube niet in de app opent

> Zoek een liedje op en speel het af

> Druk rechtsboven op de knop met de drie puntjes om het Chrome-menu te openen en vink 'Desktopsite' aan

> De muziek is nu gestopt en je drukt opnieuw op de play-knop om verder te gaan met afspelen

> Tik op de home-knop en vervolgens stopt de muziek een tweede keer

> Sleep je meldingenbalk naar beneden en tik op de Play-knop onder de titel van het liedje

Afspeellijsten

Toegegeven dit klinkt niet als de meest gebruiksvriendelijke methode omdat de muziek tot twee keer toe stopt alvorens je goed en wel kan luisteren, maar het gaat dan ook om een functie die normaal enkel beschikbaar is in de vorm van een premium-functie. Anderzijds werkt deze methode ook voor afspeellijsten op YouTube en op die manier kan je wel zonder onderbreking gedurende lange tijd naar muziek blijven luisteren terwijl je rustig doorheen je Twitter-feed scrolt.

Eerder legden we ook al een methode uit waarmee je alle advertenties in een YouTube-video weghaalt. Je leest hier hoe het werkt. Kende jij deze truc al waarmee je op de achtergrond muziek beluistert? Heb jij nog andere YouTube-tips? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..
Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk