Tip: toon al je taken nu in je Google Agenda met Tasks-integratie

Tip: toon al je taken nu in je Google Agenda met Tasks-integratie

Google Taks in Agenda

Wie graag Google-diensten gebruikt, vindt zijn notities in Keep, taken in Tasks, agenda-afspraken in Agenda en je herinneringen vind je in elk van deze apps. Toch zijn het nog steeds heel wat verschillende apps die je moet raadplegen, en daarom zorgt Google voor meer overzicht door taken in Agenda te integreren. De functie werd sinds vorig jaar ontwikkeld en afgelopen zomer kon een kleine groep de functie al testen. Ondertussen is de integratie nu breed beschikbaar in de Agenda-app.

Je taken uit Tasks verschijnen nu automatisch in je agenda tenzij je ze vanuit het hamburgermenu wegvinkt , net zoals de dat kan doen bij alle andere delen die in je agenda-overzicht verschijnen. Je kan niet alleen je huidige taken bekijken in Agenda, maar ook nieuwe toevoegen. Druk daarvoor op de 'Plus-knop' > 'Taak', en vervolgens zie je een interface die sterk doet denken aan het scherm van waaruit je nieuwe agenda-afspraken maakt. Je kan voor elke taak een deadline instellen, een omschrijving toevoegen en je kan taken ook laten herhalen in de app. Vervolgens kan je op een taak tikken in je Agenda om dan 'Markeren als voltooid te kiezen', en je vindt de taak dan doorstreept terug in je agenda-overzicht.

Meldingen beheren

Als laatste zijn er nog de meldingen voor taken die je kan instellen naar wens, net zoals dat al bij je afspraken kan. Tik daarvoor op het hamburgermenu en kies onderaan voor 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taakmeldingen'. van daaruit kan je meldingen stil zetten of je telefoon enkel laten trillen. Anderzijds kan je ervoor kiezen dat bij taken 'Niet storen' wordt genegeerd.

De nieuwe integratie zorgt ervoor dat je veel minder met de Google Tasks-app aan de slag moet en voor wie al vaak met de Google Agenda-app werkt, kan dat een grote meerwaarde zijn. Ben jij een gebruikers van zowel Tasks als Agenda? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel?

Google Tasks: Plan je taken. Haal je doelen.
Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bij ..

Meer info

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties