Tip: zo weet je of iemand je blokkeert op WhatsApp

Tip: zo weet je of iemand je blokkeert op WhatsApp

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vermoed je dat iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp? Nergens in de berichtenapp krijg je expliciet die boodschap, maar er zijn wel meerdere manieren waarop je het kan achterhalen. We leggen het uit.

Geblokkeerd op WhatsApp?

Krijg je maar geen antwoord op je berichten of telefoontjes in WhatsApp? Daar heb je al één mogelijk signaal dat de andere persoon je heeft geblokkeerd. Al kan het natuurlijk evengoed betekenen dat hij je berichten niet heeft gezien of druk bezig is. Wij bespreken zeven tekenen dat je bent geblokkeerd op WhatsApp:

  1. Al je berichten worden genegeerd, en vermoedelijk ook als je via andere apps contact zoekt
  2. Je berichten worden wel verzonden, maar je ziet nooit een blauw vinkje, wat erop wijst dat ze niet werden gelezen
  3. Je kan de persoon niet uitnodigen in een ander gesprek
  4. De profielafbeelding is verdwenen en werd vervangen door de standaard grijze profielafbeelding van WhatsApp
  5. Je kan geen status van de persoon zien. We kent vast wel de standaard status: "Hallo! Ik gebruik WhatsApp"
  6. Je ziet in het gesprek geen indicators zoals "Online" en "Laatst gezien"
  7. Je kan de persoon wel bellen, maar de oproep geeft geen gehoor

Zodra je weet dat de andere persoon je heeft geblokkeerd, dan ben je tenminste zeker dat het geen zin heeft om berichten te sturen of te bellen. De ander krijgt ze immers toch niet te zien of te horen.

Meer WhatsApp-tips en -nieuws

Op Androidworld hebben we regelmatig handige tips besproken voor WhatsApp. Krijg je geen meldingen binnen in de app, dan leggen we hier uit wat je kan doen. Er is sinds dit jaar ook een manier om chats over te zetten van Android naar iOS, en het kan al langer in de andere richting. Verder bespraken we al hoe je makkelijk meerdere foto's en video's verwijdert uit gesprekken, en er is ook een manier om WhatsApp-berichten te lezen zonder dat de andere het ziet. Dat laatste werkt aan de hand van een widget voor Android.

De laatste weken en maanden was er ook erg veel WhatsApp-nieuws. WhatsApp krijgt betaalde functies en je kan nu op sommige Wear OS-horloges een telefoontje van WhatsApp accepteren. Recent heeft WhatsApp ook de Communities-functies uitgerold en WhatsApp werkt aan een belangrijke privacyverbetering. Het zal niet langer mogelijk zijn om berichten met eenmalige weergave vast te leggen met een screenshot. Welke aankomende functie van WhatsApp spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk