Tip: krijg meer succes met zoeken in Google door deze techniek

Tip: krijg meer succes met zoeken in Google door deze techniek

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dankzij een nieuwe verbetering in Google Zoeken vind je sneller wat je zoekt. Er bestaat al langer een techniek om alleen websites te bekijken die de exacte combinatie van de woorden in je zoekterm bevatten. Google heeft die ervaring nu verbeterd.

Google Zoeken-tip

Niet iedere gebruiker van Googles zoekmachine is ervan op de hoogte, maar aan de hand van verschillende leestekens kan je een zoekopdracht voor Google specifieker maken. Je krijgt dan betere resultaten. We bespreken de techniek die wij het meeste gebruiken.

Als je een zoekterm gebruikt die uit meerdere losse woorden bestaat, dan toont Google automatisch resultaten waar al die losse woorden in voorkomen. Er is geen garantie dat je ook resultaten krijgt waar ook de exacte volgorde wordt gebruikt van de woorden uit jouw zoekterm. Stel je zoekt naar onze Tech in Five-podcast met de zoekterm 'tech in five', dan krijg je een aantal irrelevante websites te zien, waaronder een evenement genaamd 'Tech After Five'. Waarom toont Google die website? Het woordje 'in' uit Tech in Five komt vast wel ergens voor op de website van het evenement.

De website van Tech After Five komt niet in de resultaten voor als je "tech in five" tussen dubbele aanhalingstekens als zoekopdracht gebruikt. Dankzij dubbele aanhalingstekens toont Google alleen websites met de exacte woordvolgorde. Het is een ontzettend handige techniek die werkt op desktop en mobiel. Bekijk het onderstaande voorbeeld.

Links: irrelevante resultaten zonder aanhalingstekens. Rechts: handige resultaten met aanhalingstekens

Verbetering voor zoeken met aanhalingstekens

In een blogbericht legt Google uit dat er nu een verbetering komt voor het systeem. Niet alleen krijg je met dubbele aanhalingstekens meer relevante resultaten, maar Google gaat ze ook beter presenteren.

Onder de titel van elke webpagina in de resultaten zie je telkens enkele zinnetjes met tekst, de meta-omschrijving genaamd. Google gaat nu onder elk zoekresultaat in de meta-omschrijving met vetgedrukte letters de woorden van jouw zoekterm weergeven. Je ziet zo meteen in welke zin de woorden voorkomen op de webpagina.

Gerelateerde artikelen

Gebruik jij wel vaker dubbele aanhalingstekens of andere technieken om sneller te zoeken met Google. Of misschien ben je geen gebruiker van Googles zoekmachine, maar kies jij voor één van deze vijf privacyvriendelijke alternatieven? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk