Tip: deze app helpt je om goedkoop en ecovriendelijk te eten

Tip: deze app helpt je om goedkoop en ecovriendelijk te eten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ga jij binnenkort weer op kamers, klaar om een jaar weer je uiterste best te doen en vooral ook te genieten? In dat geval wil je vast ook verstandig met je geld omgaan om het uit te geven aan de leukste dingen in het leven. De app 'Too Good To Go' helpt je sinds zijn laatste update om geld te besparen en ook ecovriendelijke keuzes te maken.

Too Good To Go-update

De kans bestaat dat je al wel helpt gehoord van Too Good to Go. Met deze app zorg je ervoor dat alle soorten van producten in horecazaken, bakkerijen en supermarkten niet in de vuilnisbalk belanden. In de plaats kan jij ze voordeliger kopen zodat je zelf een goedkoop diner of lunch kan scoren.

Heel wat studenten vinden slim met geld omgaan en ecologische keuzes maken erg belangrijk, en Too Good To Go combineert beide waarden beter dan ooit sinds zijn laatste update. Je kan exact zien hoeveel euro jij bespaart dankzij de app, maar ook hoeveel kilogram CO2 er minder in de dampkring terecht komt.

Geld besparen en ecologisch

Zorg eerst dat de app in de Play Store is bijgewerkt tot versie 22.8. Daarna open je de app en druk je in het 'Ik'-tabblad op 'Geld besparen'. Voor elke maand kan je het aantal maaltijden zien die je hebt gered van de vuilnisbak. Verder ontdek je ook de originele waarde van de maaltijden samen met de som die jij betaalde. Het verschil tussen de twee is het bedrag dat hij hebt uitgespaard.

In het 'Ik'-tabblad kan je ook tikken op 'CO2e bespaard', en 'Co2e' slaat op het 'koolstofdioxide-equivalent uitgedrukt in kilogram CO2. Interessant is dat je niet enkel kan zien hoeveel kilogram CO2 je bespaart, maar Too Good to Go toont ook andere vergelijkingen. Hoe vaak je bijvoorbeeld je smartphone kan opladen voor de hoeveelheid uitgestoten CO2, maar ook hoeveel kopjes koffie je kan drinken of hoe lang je onder een warme douche kan staan.

Gerelateerde artikelen

Duwtje in de rug

Too Good to Go was al langer een app waarmee je heel bewuste keuzes kan maken voor je maaltijden, maar nu krijg je ook visueel het resultaat van je inspanningen te zien. Het zorgt voor extra aanmoediging, en daar heeft zowel de planeet als je portemonnee baat bij. Bestel jij soms op Too Good to Go of een alternatieve app? Laat het ons weten in de reacties.

Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Haal jij tegen het einde van de dag wel eens producten die zijn afgeprijsd omdat ze anders niet meer verkocht mogen worden? In principe is dat vergelijkbaar met het ..

Heb je tips of ideeën voor de Back to School-themaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Tip: deze app helpt je om goedkoop en ecovriendelijk te eten

Bedankt voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk